• 1 dl pomarančnega soka
• 2 rdeči grenivki
• 60 dag skute iz posnetega mleka
• 4 vrečke vaniljinega sladkorja
• 5 dag sladkorja
• 3 dl rastlinske smetane
Priprava: Grenivko olupimo in jo zrežemo na manjše koščke. V pomarančnem soku mariniramo grenivko približno 20 minut. Skuto zmešamo s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem. Stepemo smetano, jo dodamo v skuto in premešamo, da dobimo trdno kremo. V visoke kozarce naložimo polovico kreme, jo prekrijemo s koščki grenivke in ponovno prekrijemo s skutino kremo. Okrasimo s koščki grenivke.
Napotek: Rdečo grenivko so odkrili v Teksasu, novejše vrste pa so nastale s križanjem. Med najbolj znanimi vrstami so Star Ruby in Rio Red. Znanstveniki so odkrili, da z zaužitjem ene rdeče grenivke dnevno lahko preprečite razvoj srčnih obolenj.
ZDRAVNIKOV NASVET: Zaradi visoke vsebnosti nasičenih maščob, ki v veliki meri prispevajo k nastanku ateroskleroze, je ta sladica namenjena predvsem otrokom in zdravim, fizično aktivnim osebam. Na splošno svetujemo – zmanjšajte velikost porcije!
Porcija za odraslo osebo: 320 g
Energijska vrednost porcije: 320 kcal
PROCENTUALNA UDELEŽENOST
V ENERGIJSKI VREDNOSTI PORCIJE
Vsebnost beljakovin: 20 g, 24 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 9 g, 25 odstotkov
nasičenih maščob: 8 g
holesterola: 6 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 41 g, 51 odstotkov
Vsebnost natrija: 670 mg
Vsebnost vlaknin: 1 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV