Za 6 oseb potrebujete:
• 5 jajc
• 1 l posnetega mleka
• 10 dag sladkorja
• vaniljin sladkor
• 1 žlica gostila
Priprava: Zavremo mleko. Rumenjake, sladkor, gostilo in vaniljin sladkor penasto zmešamo, prilijemo del zavretega mleka, premešamo in prelijemo v lonec z mlekom, kjer kuhamo, dokler se ne zgosti. Beljake stepemo v sneg, z žlico zajemamo kepe in jih položimo v vrelo vodo. Ko zakrknejo, jih obrnemo. V skodelice najprej vlijemo kremo in nato povrhu položimo še kepe.
Napotek: Namesto kristalnega vaniljinega sladkorja lahko dodate ekstrakt Bourbon vanilje. Kadar orhideje umetno oprašujejo, iz takih plodov pridobivajo Bourbon vaniljo.
ZDRAVNIKOV NASVET: Snežene kepe spadajo med sladice, katerih vonj in okus nas vračata v kuhinjo naših babic. Zato marsikdaj tudi »zamižimo« nad dejstvom, da vsebujejo precejšnjo količino holesterola.
Porcija za odraslo osebo: 230 g
Energijska vrednost porcije: 225 kcal
Vsebnost beljakovin: 12 g; 21 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 6 g; 24 odstotkov
nasičenih maščob: 2 g
holesterola: 183 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 31 g; 55 odstotkov
Vsebnost natrija: 155 mg
Vsebnost vlaknin: 1 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV