Vizita.si
Iz rumenjakov, sladkorja, gostila, vaniljevega sladkorja in mleka skuhamo nekakšno kremo, ki jo nato vlijemo v iz jajčnih beljakov narejene skodelice.

Zdravi z

Snežene kepe

Kuhinjica
25. 08. 2010 14.10
0

Snežene kepe spadajo med sladice, katerih vonj in okus nas vračata v kuhinjo naših babic. Ker pa vsebujejo kar nekaj holesterola, z njimi ne smemo pretiravati in si jih privoščimo le občasno.

Za 6 oseb potrebujete:

• 5 jajc
• 1 l posnetega mleka
• 10 dag sladkorja
• vaniljin sladkor
• 1 žlica gostila

Priprava: Zavremo mleko. Rumenjake, sladkor, gostilo in vaniljin sladkor penasto zmešamo, prilijemo del zavretega mleka, premešamo in prelijemo v lonec z mlekom, kjer kuhamo, dokler se ne zgosti. Beljake stepemo v sneg, z žlico zajemamo kepe in jih položimo v vrelo vodo. Ko zakrknejo, jih obrnemo. V skodelice najprej vlijemo kremo in nato povrhu položimo še kepe.

Napotek: Namesto kristalnega vaniljinega sladkorja lahko dodate ekstrakt Bourbon vanilje. Kadar orhideje umetno oprašujejo, iz takih plodov pridobivajo Bourbon vaniljo.

ZDRAVNIKOV NASVET: Snežene kepe spadajo med sladice, katerih vonj in okus nas vračata v kuhinjo naših babic. Zato marsikdaj tudi »zamižimo« nad dejstvom, da vsebujejo precejšnjo količino holesterola.

Porcija za odraslo osebo: 230 g

Energijska vrednost porcije: 225 kcal

Vsebnost beljakovin: 12 g; 21 odstotkov

Vsebnost skupnih maščob: 6 g; 24 odstotkov

             nasičenih maščob: 2 g

                       holesterola: 183 mg

Vsebnost ogljikovih hidratov: 31 g; 55 odstotkov

Vsebnost natrija: 155 mg

Vsebnost vlaknin: 1 g

Pa dober tek!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587