• 30 dag kuhanega krompirja
• 20 dag kuhanega graha
• 20 dag paradižnika
• 1 glavica zelene solate
• 1 glavica radiča
• 1 por – 20 dag
• 10 dag rukole
• 2 konzervi tunine
• 20 črnih oliv
• 3 dag gorčice
• 2 žlici oljčnega olja
• poper
• 0,4 dl vinskega kisa
Priprava: Radič, solato in rukolo operemo in natrebimo v skledo. Dodamo še narezan krompir, por, grah, tunino in olive. Preliv napravimo tako, da zmešamo gorčico, kis, oljčno olje in poper. Ne solimo, saj so druga uporabljena živila zadosti slana. Solato prelijemo, premešamo in serviramo na krožnik ter okrasimo s paradižnikom, peteršiljem, redkvicami in olivami.
Napotek: Kadar čistimo zeleno solato ali druge vrste solate, odstranimo zunanje liste in odrežemo stebelca, ker solato lahko zagrenijo. Kadar solato postrežemo kot prilogo obroku, je najboljše, da jo zaužijemo takoj na začetku obroka.
ZDRAVNIKOV NASVET: Ta hranljivi obrok je prepoln vitaminov, mineralov in fitonutrientov, oskrbel pa vas bo tudi s polovico dnevno potrebnih dietnih vlaknin. Z različnimi vrstami solat bomo vnesli obilico provitamina A, vitamina K, folate, vitamin C, kalij, mangan.
Porcija za odraslo osebo: 535 g
Energijska vrednost porcije: 545 kcal
Nutritivna vrednost
Vsebnost beljakovin: 38 g – 28 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 11 g – 19 odstotkov
nasičenih maščob: 2 g
holesterola: 25 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 72 g – 52 odstotkov
Vsebnost natrija: 850 mg
Vsebnost vlaknin: 18 g
Pa dober tek!
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV