• 60 dag somovih filejev
• 20 dag instant polente
• 5 dag koruznega zdroba
• sol
• poper
• 2 dag masla
• 2 žlici olja
• 1 por – 20 dag
• 2 papriki – 30 dag
• 40 dag bukovih ostrigarjev
• 1 limona
Priprava: V vrelo vodo damo maslo in ob mešanju dodajamo polento. Ribje fileje zrežemo na kose, posolimo, popopramo in povaljamo v koruznem zdrobu. Panirane kose ribe ocvremo na manjši količini olja in zložimo na krožnik. Na preostalem olju popražimo por in papriko. Po 2 minutah dodamo
še bukove ostrigarje, posolimo, popopramo, premešamo in dušimo 2 do 3 minute. Na krožnike postrežemo polento, nanjo položimo ribje fileje in vse prekrijemo z zelenjavo ter okrasimo z listi solate in limoninimi rezinami.
Napotek: Somovo meso ima v svoji strukturi večjo vsebnost maščob, zato je pri pripravi potrebna pazljivost pri dodajanju le-te. Čim mlajše je somovo meso, tem bolj je okusno.
ZDRAVNIKOV NASVET: Obrok nizke energijske vrednosti je primeren za prehrano oseb na zmanjševalnem prehranskem režimu. Če boste zamenjali maščobe živalskega izvora z maščobami rastlinskega izvora ali pa boste polento pripravili brez dodanih maščob, bo učinek še večji.
Porcija za odraslo osebo: 560 g
Energijska vrednost porcije: 340 kcal
Nutritivna vrednost
Vsebnost beljakovin: 34 g – 27 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 10 g – 40 odstotkov
nasičenih maščob: 3 g
holesterola: 150 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 28 g – 33 odstotkov
Vsebnost natrija: 300 mg
Vsebnost vlaknin: 5 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV