Sestavine
Za štiri osebe potrebujete:
- približno 500 gramov špinačnih širokih rezancev
- 1 veliko belo čebulo
- 1 veliko rdečo papriko
- 1 veliko rumeno papriko
- 1 veliko zeleno papriko
- 1 veliko bučko
- 1 velik jajčevec
- 4 srednje velike mesnate paradižnike
- paradižnikovo mezgo
- posušeno, še bolje pa svežo baziliko
- sol
- poper
Priprava
Najprej se lotite priprave omake, ki vam bo vzela nekoliko več časa kot kuhanje testenin. Čebulo sesekljate na majhne kocke in jo prepražite na olivnem olju. Prav tako na majhno narežite paprike, jajčevec, bučko, paradižnik. Potem pa, ko čebula porumeni in ravno prav zadiši, v posodo dodajte najprej paprike, ki so od zelenjave, s katero pripravljate omako, najbolj trde in potrebujejo največ časa, da se zmehčajo. Ko pa je paprika že nekoliko zmehčana, dodajte na ogenj še bučke in po dveh, treh minutah še jajčevec in paradižnik. Potem pustite, da se vsa ta zelenjava praži, le rahlo jo posolite in popoprajte.
Ta čas na štedilnik pristavite tudi lonec za testenine in jih kuhajte toliko časa, da bodo ravno prav kuhane – ali kot pravijo Italijani, da bodo al dente. In tik preden boste odcedili testenine, v svojo zelenjavno omako dodajte še paradižnikovo mezgo ter baziliko in pustite, da se vse skupaj kuha še toliko minut, kolikor boste kuhali tudi testenine. Potem pa testenine odcedite in čeznje polijte zelenjavno omako ter vse skupaj dobro premešajte. Postrezite skupaj s paradižnikovo solato in uživajte v preprostem, a okusnem obroku, ki ste ga pripravili.
Pa dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV