• 25 dag tofu sira
• 15 dag čebule
• 30 dag naribanega korenja
• 30 dag bukovih ostrigarjev
• 2 žlici oljčnega olja
• 4 dag praženega sezama
• 20 dag črnega kruha
Priprava: Na olju popražimo narezano čebulo in naribano korenje, ki mu dodamo tudi narezane bukove ostrigarje. Ko se zmehča, dodamo nadrobljeni tofu in pečemo, dokler ne porumeni. Tofu z ostrigarji postrežemo na krožnike in ga potresemo s praženimi sezamovimi semeni. Zraven ponudimo rezino črnega kruha.
Napotek: Tofu je sojin sir, ki ga poleg vegetarijancev vse bolj pogosto uporabljajo za prehrano tudi osebe, ki morajo omejiti vnos živalskih maščob. Odvisno od uporabe sirišča (limonin sok ali nigari), izdelujejo iz sojinega mleka mehak ali trdi tofu. Ker je tofu hitro pokvarljiv, ga morate hraniti v hladilniku in upoštevati rok uporabe.
ZDRAVNIKOV NASVET: Čeprav je vrednost maščob v tem obroku nadpovprečna, zahvaljujoč izbiri živil prevladujejo nenasičene maščobne kisline. Kot kažejo mnoge klinične raziskave s tega področja, le-te pozitivno delujejo v prevenciji bolezni srca in ožilja.
Porcija za odraslo osebo: 280 g
Energijska vrednost porcije: 330 kcal
Vsebnost beljakovin: 13 g; 17 %
Vsebnost skupnih maščob: 15 g; 42 %
nasičenih maščob: 1 g
holesterola: 0 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 33 g; 41 %
Vsebnost natrija: 375 mg
Vsebnost vlaknin: 7 g
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV