• 25 dag tunine
• 20 dag kuhanega korenja
• 20 dag konzerviranega graha
• 20 dag sladke koruze
• sol
• poper
• 40 dag črnega kruha
Za napitek: 8 dl pomarančnega ali grenivkinega soka
Priprava: Korenje narežemo na koščke. V skledi zmešamo narezano korenje z grahom in sladko koruzo, posolimo in popopramo. Na krožnik serviramo pripravljeno zelenjavo, prek nje naložimo tunino in okrasimo s peteršiljem. Zraven ponudimo črn kruh in sok.
Napotek: Tunino meso vsebuje visoko kakovostne, lahko prebavljive beljakovine in mnogo esencialnih aminokislin. Poleg upoštevanja nasveta nutricionistov, po katerem uvrstite na vaš jedilnik plavo ribo vsaj dvakrat tedensko, boste še več napravili zase, če se boste več gibali in ohranjali ustrezno telesno težo.
ZDRAVNIKOV NASVET: Zajtrk, poleg nujno potrebnih dietnih vlaknin, zagotavlja tudi vnos omega-3 maščobnih kislin, ki po zaključkih mnogih študij, precej prispevajo k zmanjšanju tveganja za nastanek kardiovaskularnih bolezni.
Porcija za odraslo osebo (zajtrk z napitkom): 510 g
Energijska vrednost porcije (zajtrk z napitkom): 510 kcal
Vsebnost beljakovin: 31 g; 24 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 8 g; 14 odstotkov
nasičenih maščob: 1 g
holesterola: 19 mg
Vsebnost ogljikovih hidratov: 79 g; 62 odstotkov
Vsebnost natrija: 1315 mg
Vsebnost vlaknin: 9 g
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV