Vizita.si
image (28)

Zdravi z

Tunina z zelenjavo

Kuhinjica
19. 07. 2010 15.24
1

Če si želite zdravega in hkrati hranljivega zajtrka, si pripravite tunino v zelenjavi. Zraven pa spijte še pomarančni ali grenivkin sok. Tukaj je recept za štiri osebe.

• 25 dag tunine
• 20 dag kuhanega korenja
• 20 dag konzerviranega graha
• 20 dag sladke koruze
• sol
• poper
• 40 dag črnega kruha

Za napitek: 8 dl pomarančnega ali grenivkinega soka

Priprava: Korenje narežemo na koščke. V skledi zmešamo narezano korenje z grahom in sladko koruzo, posolimo in popopramo. Na krožnik serviramo pripravljeno zelenjavo, prek nje naložimo tunino in okrasimo s peteršiljem. Zraven ponudimo črn kruh in sok.

Napotek: Tunino meso vsebuje visoko kakovostne, lahko prebavljive beljakovine in mnogo esencialnih aminokislin. Poleg upoštevanja nasveta nutricionistov, po katerem uvrstite na vaš jedilnik plavo ribo vsaj dvakrat tedensko, boste še več napravili zase, če se boste več gibali in ohranjali ustrezno telesno težo.

ZDRAVNIKOV NASVET: Zajtrk, poleg nujno potrebnih dietnih vlaknin, zagotavlja tudi vnos omega-3 maščobnih kislin, ki po zaključkih mnogih študij, precej prispevajo k zmanjšanju tveganja za nastanek kardiovaskularnih bolezni.

Porcija za odraslo osebo (zajtrk z napitkom): 510 g
Energijska vrednost porcije (zajtrk z napitkom): 510 kcal

Vsebnost beljakovin: 31 g; 24 odstotkov
Vsebnost skupnih maščob: 8 g; 14 odstotkov
               nasičenih maščob: 1 g

               holesterola: 19 mg

Vsebnost ogljikovih hidratov: 79 g; 62 odstotkov

Vsebnost natrija: 1315 mg

Vsebnost vlaknin: 9 g

Pa dober tek!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587