Sestavine za 6 oseb
- 250 g jagod
- 5 žlic medu
- testo
- 300 g moke
- 3 žlice razmehčanega masla
- 3 žlice sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 3 jajca
- 1 žlica ruma
- 1 dl mlačne vode
- 1 dl toplega mleka
Priprava
1. Jagode očistimo, operemo in razrežemo na poljubno velike kose. Moko stresemo v posodo in zmešamo s preostalimi sestavinami, da dobimo enotno in srednje gosto maso brez grudic. Pomagamo si z električnim mešalnikom ali metlico.
2. Pekač za vaflje vklopimo in izberemo željeni nastavek. Z žlico nadevamo maso v vdolbinice pekača za vaflje. Pekač zapremo in ko vaflji porjavijo, jih preložimo na krožnike in prelijemo z medom. Zraven dodamo jagode.
Hranilne in energijske vrednosti za 100 g jedi
- energijska vrednost: 202,33 kcal/846,55 kJ
- beljakovine: 5 g
- ogljikovi hidrati: 31,61 g (od tega sladkorji: 11,46 g)
- maščobe: 4,91 g (od tega nasičene maščobne kisline: 2,5 g)
- vlaknine: 0,95 g
Vrednosti so zgolj informativne narave. Lahko pa so vam v pomoč pri pripravi uravnoteženih obrokov, pri načrtovanju posebne diete ali hujšanja.
Več okusnih idej in receptov najdete na spletni strani Okusno.je.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV