Sestavine za štiri osebe
– 4 kosi piščančjih prsi
– 200 g brokolija
– 100 g grojerja
– 1 strok česna
– 2 žlici olivnega olja
– 2 žlici nasekljanega svežega timijana
– 0,25 žličke soli
– 3 ščepce popra
– 1 skodelica posnetega mleka
– 0,5 skodelice piščančje jušne osnove
– 2 žlici naribanega parmezana
– 1 žlica dijonske gorčice
Priprava
1. Na pečici vklopimo žar in ga naravnamo na srednjo moč (170 stopinj). Pekač rahlo namastimo. Na kuhalnik pristavimo srednje velik lonec z osoljeno vodo, ki jo zavremo. V krop stresemo brokoli in ga kuhamo 5 minut. Kuhan brokoli dobro odcedimo in ohladimo.
2. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Grojer naribamo, brokoli pa tudi nasekljamo. V skledi zmešamo brokoli, grojer in česen. Piščančjim prsim odstranimo kožo in kosti, jih operemo in osušimo s papirnato brisačo. V vsak kos mesa z ostrim nožem vrežemo daljši, 7,5 cm globok žep, ki ga napolnimo z nadevom iz brokolija. Piščančje meso potresemo s timijanom, solimo in popramo ter namažemo z oljem.
3. Nadevane piščančje kose položimo v pekač, ki ga potisnemo pod žar in piščančje kose zlato rumeno zapečemo, po 6 minut na vsaki strani.
4. Jušno osnovo in mleko zmešamo v kozici, začinimo s soljo in poprom in pristavimo na kuhalnik. Segrejemo do vretja. Odstavimo in primešamo parmezan. Omako prelijemo po mesu in pekač še za 5 minut postavimo pod ogret žar.
5. Piščanca pustimo počivati 5 minut in potem vsak kos razrežemo na dve polovici. V omako primešamo gorčico. Omako razdelimo na krožnike in na vrh položimo piščančje kose. Postrežemo z mladim grahom.
Dodatni nasvet
Da si olajšamo delo, kupimo piščančje prsi brez kosti in kože.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV