Sestavine za 4 osebe:
- 6 jajc
- 7 žlic moke
- 2 dl mleka
- 5 žlic nasekljanega peteršilja
- 5 žlic nasekljanih stebel mlade čebule
- 2 žlici nasekljanega drobnjaka
- 4 žlice nasekljane blitve
- 1 žlička soli
Priprava
1. V skledi razžvrkljamo jajca z mlekom, dodamo moko, solimo in mešamo toliko časa, da postane zmes tekoča in gladka.
2. Operemo zelišča in zelenjavo (peteršilj, drobnjak, blitva, čebula) in jih na drobno nasekljamo. Zmešamo jih z jajčno maso, da se enakomerno porazdelijo, nato pa pripravimo višjo ponev. Ponev premažemo z maslom, ogrejemo in vanjo vlijemo maso. Ko spodnji del postane lepo rjav, obrnemo frtaljo na drugo stran in jo enakomerno zapečemo še na drugi strani.
Dodatni nasveti
Frtalji se odlično prilegajo ocvirki, pršut, panceta ali klobasa, ki jih vmešamo v zmes. Nekateri dodajo vanjo tudi koprive, meto, regrat, koromač, zelje, kar je nekoliko bolj zdravju prijazno kot ocvirki in klobase.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV