30 ml jabolčnega kisa, raztopljenega v vodi, so uživali tisti, ki so sodelovali v raziskavi dr. Jamesa Browna z univerze Aston v Birminghamu. Njihov slab holesterol se je močno zmanjšal, kar zmanjša tveganje za srčni infarkt. Slab holesterol zelo obremenjuje srce in povečuje tveganje za prezgodnjo smrt.
Ljudje so v britanski študiji uživali 30 ml jabolčnega kisa v 200 ml vode vsak dan pred obrokom. Njihov holesterol se je v povprečju zmanjšal za 13 odstotkov. Jabolčni kis torej le vključite v svoje obroke. Pa ne le, če že imate težave s holesterolom, temveč tudi preventivno.
To ni edina študija, ki je pokazala, da ima jabolčni kis blagodejne učinke na zdravje. Lahko pomaga pri aknah, lajša bolečino pri artritisu, pomaga pri izgubi odvečne teže. Raziskave so pokazale celo, da jabolčni kis lahko spodbudi delovanje genov, ki sodelujejo pri kurjenju odvečne maščobe. To seveda ne pomeni, da boste shujšali, če bo edino, kar boste spremenili, to, da boste začeli uživati jabolčni kis. Vam bo pa pomagal hkrati z uravnoteženo pravilno prehrano.
Dr. Brown prav tako opozarja, da tisti, ki so jim za holesterol predpisali statine, teh nikakor ne nehajo jemati. Naj jih nikakor ne zamenjajo za jabolčni kis. Bolj zdrava prehrana naj bo dodatek k zdravljenju. Svetuje pa tudi, da se proti holesterolu borimo še s tem, da se odrečemo procesiranim ogljikovim hidratom in sladkorju.
KOMENTARJI (3)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV