Je vaša koža utrujena, brez sijaja, vse manj napeta in polna? Ste opazili, da se vaše obrazne poteze povešajo? To je normalen proces staranja kože, za katerega je odgovoren čezmerni oksidativni stres. A nanj imamo velik vpliv, saj je staranje kože delno odvisno od genetike, v veliki meri pa tudi od tega, kako ravnamo z njo. V prvi vrsti je pomembno, da se izogibamo škodljivim sončnim žarkom in da redno ščitimo kožo pred njimi. Dobro je tudi, da nenehno vlažimo kožo in da hkrtai poskrbimo za hidracijo telesa z rednim pitjem vode ali nesladkanih čajev.
Z njim si lahko samo v 10-ih dneh zagotovimo bolj napeto in mladostno kožo. Liftactiv Fresh Shot vsebuje askorbinsko kislino (vitamin C), ki se popolnoma vpije v kožo, v hipoalergeni formuli. Kar pomeni, da ne draži kože. Vitamin C, ki je nujno potreben za pravilno delovanje organizma, je tako prisoten v koži, kjer se z lovljenjem določene vrste prostih radikalov bori proti poškodbam, ki jih povzroča oksidativni stres. Serum si vsako jutro nanesemo na obraz in močni antioksidant v čisti obliki bo poskrbel za takojšnji učinek. Koža si v desetih dneh uporabe tretmaja opomore, drobne gubice so ublažene, polt je bolj enakomerna, koža pa bolj sijoča.
Da je vitamin C ključnega pomena za mladostni videz kože, je prepričana tudi dermatologinja Željana Bolanča, dr. med.:
„Vitamin C je »zlati standard« med antioksidanti, ki preprečujejo staranje kože… Vitamin C je v prvi vrsti nujen za sintezo kolagena. Je dejavnik, ki stabilizira trojno strukturo molekule kolagena, obenem pa tudi spodbuja izražanje genov, ki so odgovorni za proizvodnjo kolagena. Če kožnim celicam (fibroblastom), ki proizvajajo kolagen, dodamo vitamin C, se poveča sinteza kolagena, zaradi česar bo koža bolj čvrsta in bo videti mlajša.
Vitamin C v koži ima tudi antioksidativno delovanje, saj nevtralizira proste radikale, ki nastajajo zaradi delovanja škodljivih okoljskih dejavnikov in po poškodbah kože zaradi vpliva UV sevanja. Vitamin C tvori posebno pregrado proti škodljivim snovem iz zunanjega okolja…..Vsakodnevna uporaba vitamina C v dnevni negi bo omogočila mlajši, bolj zdrav in svež videz kože.''
Zakaj je še pomembno, da pri negi kože uporabljate vitamin C, si lahko preberete na Vichyjevi spletni strani.
2. Varuje pred številnimi boleznimi
Vitamin C je izjemno učinkovit v boju zoper vse oblike raka in drugih bolezni, saj je močen antioksidant, ki se bori proti prostim radikalom. V eni izmed raziskav je 40 pacientk z rakom dojke, jajčnikov in maternice prejemalo velike doze askorbonske kisline (vitamina C) in drugih vitaminov. Ženske v kontrolni skupini, ki niso jemale dodatkov vitaminov, so z diagnozo v povprečju živele 5,7 mesecev, medtem ko so ženske s terapijo z vitaminom C živele še v povprečju 122 mesecev. Na Univerzi v Michiganu pa so preučili več kot 100 študij, ki so bile narejene v zadnjih desetih letih o vitaminu C in potrdili, da ni učinkovit samo v boju zoper raka, a da varuje tudi pred kopico drugih bolezni, kot so bolezni srca in ožilja ali artritis.
Poleg tega zadostno uživanje vitamina C zmanjšuje tveganje, da boste imeli težave z očmi, imunskim sistemom, pljuči ali ščitnico. Ščiti tudi jetra, zaradi česar izboljšuje učinek razstrupljanja. Zavira staranje, ohranja močne zobe in kosti ter lepša videz kože, zato se priporoča tudi pri težavah z aknami.
3. Nekateri potrebujejo več vitamina C
Večjo potrebo po vitaminu C imajo kadilci, alkoholiki, bolniki z infekcijskimi boleznimi in tisti, ki so pogosto pod stresom.
4. Največ ga ni v citrusih
Citrusi, kot so mandarine, pomaranče in limona, so bogat vir vitamina C, a v resnici ga nekatera druga živila vsebujejo celo več. Pravzaprav so paprike, peteršilj, brokoli, brstični ohrovt in špinača s tem bragodejnim hranilom bogati celo bolj. Odličen vir so tudi jagode, kivi, papaje, melone, lubenice, brusnice, grenivke, maline, solata, ohrovt, stročji fižol, beluši in ananas. Med začimbami ga vsebujejo največ bazilika, nageljnove žbice, kajenski poper, česen, por in čebula.
Če je le mogoče, to hrano zaužijte surovo ali le minimalno obdelano. Vitamin C je namreč precej občutljiv vitamin, ki ga lahko vsako kuhanje, vlaganje ali zmrzovanje uniči, zato je živila s tem vitaminom najbolje zaužiti kar sveže. Poleg tega raje izberite sadeže, ki so čim bolj zreli, vendar hkrati niso, potem ko so bili ubrani, stali predolgo.
Sponzorirana vsebina