Vaje, ki bodo utrdile mlahave roke

AKTIVNO ŽIVLJENJE

Vaje, ki bodo utrdile mlahave roke

N.R.A.
06.07.2024, 4:49
0

S starostjo hitreje in 'lažje' izgubljamo na mišični masi, hitreje se nabirajo kilogrami, počasneje pa posledično pridemo 'nazaj' v formo. Četudi počasneje, se vsekakor da! Poglejmo si, kako učvrstiti roke, da bodo lepše in bolj napete.

Naslednje vaje so tiste, ki vam bodo pomagale učvrstiti roke. Potrebujete nekaj uteži in deset minut na dan.

Biceps

Zelo učinkovita vaja za sprednji del dlani vam bo pomagala znebiti se podkožne maščobe. Zavzemite položaj in dvignite roke z utežmi iz položaja ob telesu za 90 stopinj tako, da jih pokrčite v komolcu.

Okrepite imunski sistem s 5 preprostimi dihalnimi vajami
PREBERI ŠE

Okrepite imunski sistem s 5 preprostimi dihalnimi vajami

Triceps

To je dobra vaja za oblikovanje hrbtne strani roke. Pomaga se znebiti neprijetno povešene kože in maščobe. To vajo izvajajte vsaj petkrat na teden in imeli boste lepo oblikovane roke. Nogi povlecite skupaj, v rokah pa primite samo eno utež in ju dvignite nad glavo. Počasi upognite roke nazaj, zadržite nekaj sekund, nato se vrnite v začetni položaj.

Sklece

To je odlična vaja za delo na sprednjem delu prsnega koša in hkrati za roke. Tako imate dvojni trening z eno vajo. Sprva vam bo morda težko narediti deset sklec, a z malo volje in vztrajnosti jih boste po nekaj tednih delali kot za šalo.

Kako pridobiti mišice?
PREBERI ŠE

Kako pridobiti mišice?

Na klopi

Lezite na klop in držite uteži nad glavo z ravnimi rokami in dlanmi obrnjenimi druga proti drugi. Brez premikanja nadlahti pokrčite komolce, tako da uteži pridejo na obe strani glave. Počivajte nekaj trenutkov, nato dvignite uteži nazaj v začetni položaj.

Enostavno preprečite nalaganje maščob s temi vajami
PREBERI ŠE

Enostavno preprečite nalaganje maščob s temi vajami

Kardio vaje

Vaje za roke lahko delate doma kadarkoli. Vse vaje izvajajte vsaj petkrat na teden v dveh do treh serijah z desetimi do 12 ponovitvami.

Če imate težave z odvečno težo, izberite kardio vadbo za hujšanje, ki jo izvajate s temi vajami.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Vir: net.hr/magazin/ljepota