1. Odlični za prebavo
Da ne bi imeli težav s prebavo, moramo uživati dovolj vlaknin. In del jih lahko zaužijemo tudi z datlji. Vlaknine poleg tega poskrbijo za zdravo črevesje. To je pomembno, če ne želimo imeti težav z izločanjem. Se pa tako izločajo tudi toksini, zato z uživanjem vlaknin za povrh spodbujamo razstrupljanje.
2. Za bolj zdravo srce in ožilje
Vlaknine so koristne tudi za zdravo srce. Datlji pa vsebujejo še mineral magnezij. Ta pomaga, ker uravnava krvni pritisk pa tudi, ker deluje protivnetno. Švedski raziskovalci z inštituta Karolinska so ugotovili, da je tveganje za kap manjše za kar 9 odstotkov za vsakih 100 miligramov magnezija, ki ga oseba zaužije na dan. Protivnetno delovanje pa pomaga preprečevati tudi pojav artritisa in Alzheimerjeve bolezni.
3. Dobri tudi za možgane
Za možgane so datlji koristni še zaradi vitamina B6. V ameriški študiji, opravljeni na univerzi Tufts, so ugotovili, da je njegovo uživanje povezano z boljšim delovanjem možganom.
Posladek, s katerim pa ni dobro pretiravati
Datlji so zdrav posladek, ki pa si ga je priporočljivo privoščiti le dopoldne. To pa zato, ker vsebujejo v primerjavi z večino drugega sadja, precej sladkorja. Zaradi tega z datlji, kljub zdravim sestavinam, ki jih vsebujejo, ni priporočljivo pretiravati. Par datljev na dan bo dovolj.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV