Potrebujete: ingver, cimetove palčke, zvezdasti janež, vodo, med, jabolčni kis, limono.
Kar velik, približno 10-centimetrski kos ingverja operite (ni ga treba lupiti) in narežite na rezine. Te položite v lonec skupaj z dvema cimetovima palčkama in dvema zvezdastima janežema. Prelijte s približno 4 decilitri vode in zavrite.
Ko napitek zavre, ga umaknite z ognja in pokritega pustite stati še približno 10 minut. Nato ga odcedite.
Dodajte mu še dve žlici medu, dve žlici jabolčnega kisa in sok ene limone. Nato je napitek pripravljen. Popijete ga lahko toplega ali hladnega. Lahko ga hranite dva dneva, vendar pa ga ne pogrevajte.
Tako boste preprosto užili veliko snovi, ki krepijo delovanje imunskega sistema, ter se naravno zaščitili pred okužbami in boleznimi. Ingver poleg tega pomaga še pri prebavi ter ima celo sposobnost, da deluje protibolečinsko. Priporoča se denimo tudi, ko vas mučijo kakšni trebušni krči. Zvezdasti janež pa je malo manj znana začimba, ki izvira s Kitajske. Tako kot ingver in cimet deluje protivirusno in antibakterijsko, poleg tega pa je še poln antioksidantov.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV