Ste vedeli, da korenina peteršilja vsebuje štirikrat več vitamina C kot limona? Bogata je z dvema skupinama posebnih sestavin, in sicer z eteričnimi olji in flavonoidi, ki delujejo kot antioksidanti in ščitijo telo pred učinki prostih radikalov. Peteršilj je rastlina, ki pomaga pri zmanjševanju simptomov prehlada, gripe in artritisa ter se uporablja pri revmi, protinu in v prehrani diabetikov. Ta rastlina vsebuje tudi dve pomembni sestavini, miristicin in apiol. Zaradi njiju peteršilj poveča pretok urina in pomaga odpraviti okužbe sečil.
Peteršilj med kuhanjem ne izgubi svojih vrednosti – to je redkost. Spodaj najdete recept za čaj iz peteršilja, ki je naravnost odličen pri boju proti prehladu in drugim obolenjem, ki smo jim priča v tem letnem času.
Sestavine in pripomočki:
Voda, skledica, svež peteršilj, cedilo.
Priprava:
Manjšo posodo napolnite z vodo, prižgite ogenj in pustite, da voda zavre. Odmerite četrt skodelice svežega peteršilja in ga pustite v skodelici. Peteršilj prelijte z vročo vodo in pustite stati pet minut. Peteršilj s cedilom odstranite iz vode, preostanek pa precedite. Če želite močnejši čaj, peteršilj pustite v vodi približno deset minut. Ta pijača je lahko grenka, zato jo sladkajte z malo medu, nekaj kapljic limoninega soka pa bo obogatilo okus. Čaj pijte, ko je topel.
Vizita e-novice
Povzeto po Ordinacija.hr
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV