Več o finski študiji, ki je preučevala jajca in holesterol, si preberite tukaj.
Kot beljaki imajo tudi rumenjaki veliko beljakovin, vitaminov in mineralov, ki nam koristijo. Medicinski portal Medical News Today našteva naslednje blagodejne učinke na zdravje, ki naj bi jih imel rumenjak:
- boljše delovanje imunskega sistema,
- pozitiven učinek na zdravje oči, zmanjšanje tveganja za bolezni oči,
- izboljšanje zdravja kosti,
- boljša kri,
- bolj zdrava presnova, še posebej presnova maščob in beljakovin,
- pozitiven učinek na zdravje celic,
- boljše zdravje srca in ožilja,
- bolj zdrav krvni tlak,
- bolj zdrava koža in lasje,
- boljše zdravje mehurja in črevesja,
- boljša absorpcija hranil med prebavo,
- boljše delovanje živčnih prenašalcev,
- boljše zdravje možganov,
- zmanjšano tveganje za ledvične kamne,
- manj vnetij v telesu.
Najbolje je hkrati uživati celo jajce, torej tako rumenjak kot beljak, so še pokazale študije. Tukaj pa si preberite, kakšni so lahko učinki, če si vsak dan privoščite dve jajci.
Da bi preprečili okužbe, bodite pozorni, da dobro umijete roke in površine, kadar so v stiku s surovim jajcem. |
KOMENTARJI (14)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV