Vizita.si
image (28)

Zdravje

Zvezdnica ne uživa treh skupin živil, zaradi česar se počuti odlično

K.B.
03. 08. 2017 12.10
6

Ko je govora o prehrani, Jessica Biel prisega na uravnoteženo prehrano. Čeprav ne sledi nobenemu posebnemu prehranskemu režimu, pa se izogiba določenim živilom, po katerih se počuti slabše. Med njimi živilom, ki vsebujejo gluten in belo moko, prav tako se izogiba mlečnim izdelkom.

‘’V resnici se preprosto počutim veliko bolje, če ne jem glutena, bele moke in mlečnih izdelkov,’’ je povedala 34-letna igralka v intervjuju za Los Angeles Times. ‘’Moja prebava je boljša, počutim se bolje in imam več energije,’’ še doda. Kaj si torej mati enoletnega Silasa in partnerica Justina Timberlakea rada privošči na dan, ko ne goljufa. ‘’Dan običajno pričnemo s paleo palačinkami z mandljevim maslom ali maslom indijskih oreščkov. Dodamo tudi med lokalnih pridelovalcev. Radi imamo tudi piščančje klobase in privoščimo si nekaj svežega naravnega soka, ki ga obožujemo. Ali pa zeleni čaj z medom. To  je moj tipični zajtrk.’’

Za kosilo si običajno pripravijo kaj iz zelenjave, ki jo pridelajo na svojem vrtu, dodajo malo kvinoje ali si privoščijo njen najljubši vegetarijanski burger skupaj z nekaj oreščki. Za prigrizek tudi brezglutenske preste in mandljevo mleko. ‘’Za večerjo, če smo doma, skuhamo nekaj lososa z rižem ter popečeno zelenjavo. Ali pa imamo malo piščanca ali kaj podobnega.’’

Kot kaže se prehranjujejo kar zdravo, a izključevanje gluten in mlečnih izdelkov iz jedilnika, ni nujno dobro za vse ljudi, ki se želijo prehranjevati zdravo. Nutricistka Cynthia Sass je za Health Online povedala, da je to primerno za ljudi, ki se spopadajo z vnetnim stanjem, kot so ekcemi in luskavica ali kroničnimi prebavnimi težavami, kot je napihnjenost. Tudi ljudje, ki imajo nepojasnjene simptime, kot so utrujenost, bolečine v skepih, občutek megle v glavi. ‘’Imela sem veliko strank z glutensko preobčutljivostjo, ki so se počutile veliko boljše, ko so gluten izključile iz jedilnika. Zmanjšali so se simptomi, kot so napihnjenost in utrujenost. A glutenska preobčutljivost ni enako kot Celiakiji, kjer gre za stanje, kjer gluten sproži vnetje črevesa,’’ pove in doda: ‘’Tudi mleko lahko povzroča vnetja pri ljudeh z glutensko preobčutljivostjo in prav tako pri tistih, ki se spopadajo s sindromom razdražljivega črevesa.’’

Ljudje, ki prenehajo uživati gluten ali mlečne izdelke običajno izboljšanje simptomov opazijo v nekaj tednih ali mesecu dni. Če se odločite za prehranske spremembe, je najbolje, da se posvetujete z naturopatom ali nutricistom, ki vam bo pomagal sestaviti pravilni jedilnik, da boste v telo vnesli vsa hranila, ki jih potrebujete.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587