Cimet je še posebej primerna začimba za te hladnejše dni, ki prihajajo. In predstavljajte si, kako prijetno se bo zjutraj zbuditi ne le ob vonju kave, temveč tudi toplega in sladkega cimeta.
Kako ga lahko dodate kavi?
Enostavno ga nekaj potresite po kavi, preden jo skuhate. Nekaj pa ga lahko potresete tudi na koncu, ko je kava že skuhana.
To bo izboljšalo okus kave. Hkrati pa boste lahko še uživali v učinkih, ki jih ima ta začimba na zdravje.
Ste vedeli, da cimet izjemno ugodno vpliva na krvni sladkor?
Preprečuje njegovo nihanje, s tem pa tudi preprečuje, da bi telo razvilo inzulinsko rezistenco. To je stanje, ko se naše telo ne odziva več na delovanje hormona inzulina, kar ima številne škodljive posledice tako za naše zdravje kot tudi počutje. Ker cimet tako dobro deluje na krvni sladkor, ga je zelo dobro uporabiti ravno v jedeh, ki bi nam lahko tega preveč dvignile. Če pečete jabolčni zavitek, tako le dodajte še nekaj cimeta. Krvni sladkor namreč preveč dvignejo enostavni ogljikovi hidrati – bel kruh, belo testo, bel riž …Cimet poleg tega vsebuje minerale mangan, kalcij in celo železo. Poleg tega vsebuje še vitamin K, ki je pomemben za zdravo kri. Da bi preprečili slabokrvnost, potrebujemo železo, ki pa ga moramo nujno kombinirati z vitaminom C, da bi ga telo lahko izkoristilo. Popijte zraven kave denimo še limonado. Kalcij potrebujemo za močne kosti, mangan pa za dobro delujoče možgane in živčni sistem.
Preberite si še več o tem, zakaj je cimet tako zdrav.
Nekaj študij je tudi pokazalo, da je cimet začimba, ki spodbudi naše možgane, spodbudi njihovo miselno delovanje. Zato je res idealna začimba za jutranjo kavo in začetek novega dneva.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV