Tudi to je lahko razlog blagodejnih učinkov, ki jih ima tradicionalen način prehranjevanja v mediteranskih državah. Oleinska kislina, ki jo vsebuje oljčno olje, naj bi v celicah možganov lahko zaustavila delovanje genov, ki lahko povzročijo raka. In sicer tako, da spodbudi proizvodnjo molekule, ki na takšen način lahko prepreči pojav tumorjev.
Potrebujemo še več raziskovanja, da bi lahko rekli, da uživanje oljčnega olja preprečuje raka na možganih, pove dr. Gracjan Michlewski z univerze Edinburgh, kjer so študijo opravili. Toda doda, da lahko rečemo, da je v laboratoriju oleinska kislina delovala tako, da je preprečila pojav tumorjev.
Meni, da bi bilo nujnih še več študij, ki bi bolje preučile vpliv oljčnega olja na možgane. Vsekakor pa je to živilo dobro za nas, saj vsebuje zdrave maščobe pa tudi antioksidante. Do sedaj so študije tudi že pokazale, da deluje v našem telesu protivnetno in antibakterijsko ter varuje naše srce.
KOMENTARJI (2)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV