Upoštevali so tudi druge dejavnike tveganja in na splošno ugotovili, da uživanje krompirja (tudi velikih količin) ne poveča tveganje, ki ga ima oseba za prezgodnjo smrt. Toda, ko so raziskovalci preverili, kako vpliva priprava krompirja, so ugotovili, da bi bilo bolje, da bi krompir čim manjkrat cvrli. Tisti, ki so uživali ocvrt krompir več kot dvakrat na teden, so imeli dvakrat večje tveganje za prezgodnjo smrt. Kuhan krompir ali krompir, pečen v pečici, pa ni povečal tveganja.
Nasprotno – krompir je, če ga ne cvremo, zdravo živilo, ki vsebuje vlaknine, vitamine in druga koristna hranila. Raziskovalci niso pogledali, kaj točno v ocvrtem krompirju na naše telo vpliva škodljivo. Ugotovili so le, da več kot uživamo takšnega krompirja, bolj povečujemo svoje tveganje za prezgodnjo smrt. Zato bi bilo pametno uživati ga pripravljenega na bolj zdrav način.
KOMENTARJI (5)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV