Prebava je proces, pri katerem telo hrano razgradi na hranila in energijo, ki podpirajo vitalne funkcije, piše index.hr. Začne se v ustih in se nadaljuje skozi želodec, črevesje in druge organe. Zdrav prebavni sistem je pomemben za splošno zdravje, saj podpira imuniteto, hujšanje, raven energije in nam pomaga, da se na splošno počutimo bolje. Na omenjenem spletnem portalu razkrivajo živila, ki nam lahko pomagajo pri boljši prebavi in k bolj ravnemu trebuhu.

Jogurt
Jogurt ni le okusen in vsestranski zajtrk, ampak tudi vir številnih koristi za zdravje, predvsem za črevesje. Bogat je s probiotiki, ki so nujni za uravnoteženo črevesno mikrobioto. Ko govorimo o koristih jogurta za hujšanje, kombinacija beljakovin in probiotikov ne le podpira prebavo, ampak prispeva tudi k občutku sitosti, zaradi česar je dragocen dodatek k dieti, usmerjeni v hujšanje.

Kefir
Drug izdelek, ki ga lahko uživate pogosteje, je kefir. Fermentirana živila, kot je kefir, so polna koristnih bakterij, ki podpirajo zdrav prebavni sistem, saj prinašajo dobre bakterije in izrivajo slabe. Imajo tudi protivnetne lastnosti, zaradi česar so odlična izbira za splošno zdravje. Kefir je vrsta fermentiranega mlečnega napitka, ki je znan po tem, da podpira imunski sistem in zmanjšuje resnost simptomov intolerance za laktozo.

Jagode
Redno uživanje jagodičevja prinaša številne koristi za zdravje. To sadje vsebuje visok delež netopnih vlaknin, ki spodbujajo redno odvajanje blata in hranijo koristne črevesne bakterije. Njihova visoka vsebnost antioksidantov dodatno prispeva k splošnemu zdravju.

Oves
Oves je izjemno koristen, predvsem za zdravje prebave. Bogat je z beta-glukanom, vrsto topne vlaknine, ki podpira črevesne bakterije in pomaga zniževati raven holesterola. Ta vlaknina v črevesju ustvari gelasto snov, ki lahko pomaga ohranjati zdravo raven sladkorja v krvi in poveča občutek sitosti.
Vizita e-novice
Vir: index.hr
KOMENTARJI (2)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV