Vizita.si
Naravni eliksir za energijo in zdravje
Prehrana

Naravni eliksir za energijo in zdravje

Rdeča pesa, preprosta korenina globoke rdeče barve, je prava zakladnica hranil, ki blagodejno vplivajo na zdravje. Že stoletja je cenjena zaradi svojih zdravilnih lastnosti, danes pa je njena vloga v prehrani še bolj pomembna, saj pomaga pri krepitvi telesa, izboljšanju počutja in preprečevanju številnih bolezni.

Prehrana

Naravni probiotik za močan imunski sistem in zdravo črevesje

Kislo zelje je ena najbolj prepoznavnih tradicionalnih jedi, ki se ponaša z bogato zgodovino in osupljivimi zdravstvenimi prednostmi. V hladnih mesecih, ko je telo najbolj izpostavljeno prehladom in okužbam, kislo zelje ponuja naravno rešitev za krepitev imunskega sistema in zdravje prebave. Poleg tega je zaradi svoje bogate hranilne vrednosti prava superhrana, ki jo je vredno vključiti v vsakodnevno prehrano.

Naravni probiotik za močan imunski sistem in zdravo črevesje
4 navade za močnejše kosti v vseh starostnih obdobjih
Zlata leta

4 navade za močnejše kosti v vseh starostnih obdobjih

Nikoli ni prezgodaj ali prepozno, da začnete skrbeti za zdravje svojih kosti!

Prehrana

Živila in navade za hitrejše okrevanje po okužbi

Okrevanje po okužbi, bodisi virusni bodisi bakterijski, je čas, ko telo potrebuje dodatno podporo za obnovo energije, krepitev imunskega sistema in povrnitev ravnovesja. Medtem ko počitek in ustrezno zdravljenje igrata ključno vlogo, lahko k hitrejšemu okrevanju pomembno prispevajo tudi prehrana in vsakodnevne navade.

Živila in navade za hitrejše okrevanje po okužbi
Potencialne prednosti in slabosti medu v primerjavi s sladkorjem
Prehrana

Potencialne prednosti in slabosti medu v primerjavi s sladkorjem

Med je že tisočletja cenjen zaradi svojega okusa, vsestranske uporabe in domnevnih zdravstvenih koristi. Veliko ljudi ga vidi kot bolj zdravo izbiro od belega sladkorja, vendar je resnica o medu in sladkorju nekoliko bolj zapletena. Čeprav ima med nekaj prednosti, ni čudežno sladilo in ima svoje omejitve.

Prehrana

Je gluten res tako slab, če nimate celiakije?

Gluten je beljakovina, ki jo najdemo v pšenici, rži, ječmenu in drugih žitih. Sčasoma so se pojavile številne diskusije o glutenu, še posebej zaradi priljubljenosti diet brez glutena, ki jih zagovarjajo številni posamezniki, ki sicer denimo nimajo celiakije. Ljudje, ki so na tej dieti, trdijo, da se počutijo bolje, imajo več energije in manj prebavnih težav, kar pripelje do vprašanja, ali je gluten res tako slab za nas, četudi nimamo denimo bolezni, kot je celiakija?

Je gluten res tako slab, če nimate celiakije?
Arhiv
Anketa Arhiv
Najpogostejše sezonske bolezni in pomembnost zaščite
Kako pogosto ste v zimskem času prehlajeni?
Najpogostejše sezonske bolezni in pomembnost zaščite
Kje vas boli?
Body
Bolezni in simptomi A - Ž
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 662