Obstajajo živila, ki so polna vitaminov in so pogosto spregledana. Tu je pet izjemnih živil, ki so bogata z vitamini in bi jih morali vključiti v svojo prehrano.
1. Jetrca
Jetrca, kot so piščančja ali goveja jetra, so pravo 'superživilo', polno vitaminov A, B12, riboflavina, folne kisline in železa. Kljub njihovi hranilni gostoti so pogosto spregledana zaradi svojega specifičnega okusa.
2. Jajčni rumenjak
Jajčni rumenjak je prava zakladnica vitaminov in mineralov, vključno z vitaminom D, B12, riboflavinom, folno kislino, železom in cinkom.
Kljub temu se pogosto izogibamo rumenjaku zaradi strahu pred holesterolom. V zmernih količinah je odličen vir hranil!
3. Gomolji topinamburja
Topinambur je gomoljasta zelenjava, ki je morda manj znana, a izjemno bogata s prehranskimi vlakninami, vitaminom C, B3 (niacinom) in železom.
4. Morske alge
Morske alge so bogate z vitamini A, C, E, K in B-vitamini, poleg tega pa vsebujejo tudi jod, železo in kalcij. Kljub svoji hranilni vrednosti so pogosto spregledane v prehrani. Dodajte jih v juhe, solate ali pripravite kot prigrizek.
5. Ribe s hrbtenico
Ribe, kot so sardine in losos, ki imajo hrbtenico, so odličen vir vitamina D, omega-3-maščobnih kislin, vitaminov B12 in riboflavina. Kljub njihovim koristim za zdravje srca in možganov jih včasih spregledamo zaradi strahu pred kostmi.
Vitamini in hranila, ki jih potrebujete za zdravo nosečnost
O tem pa pišejo na BIBALEZE.SI. Članek si lahko preberete TUKAJ.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV