1. Delujejo antioksidativno
Najpomembnejše učinkovine v kokicah so polifenoli, spojine, ki se borijo proti prostim radikalom in ščitijo ožilje.
2. Bogate so z vlakninami
Žita in otrobi so bogat vir vlaknin, kokice, ki nastanejo iz polnozrnate koruze, pa med pečenjem ne izgubijo hranilne vrednosti. Priporočen dnevni vnos vlaknin je 20–35 gramov na dan.
3. Imajo malo kalorij
Nezačinjene kokice imajo nizko kalorično vrednost. Število kalorij je odvisno od načina priprave, sami pa se lahko odločite, kako jih boste pripravili. Če niso pripravljene na maslu, imajo približno 90 kalorij na porcijo.
4. Ne vsebujejo sladkorja
Zato so idealen prigrizek. Piškoti, čokolade in druge sladkarije nas v trenutku oskrbijo z energijo, vendar jo kmalu tudi znižajo, zato tudi ne veljajo za najbolj zdrave. Kokice pa so same po sebi naravnost idealen prigrizek!
5. 'Vpijejo' lahko alkohol
Kokice imajo to sposobnost zaradi visokega odstotka vlaknin. Zmanjšujejo negativni vpliv alkohola na prebavo, posledično pa so izvrstne!
Vizita e-novice
Povzeto po miss7zdrava.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV