Kar je bilo še leto dni nazaj dobro jesti, se morda danes odsvetuje. In obratno, kar so včasih odsvetovali, se danes priporoča. To kaže na to, kako se smernice prehranjevanja ves čas spreminjajo, saj se ugotavlja, kako različne hranilne snovi vplivajo na človeško telo. Mesnine so eden od nepogrešljivih delov uravnotežene prehrane, katere definicija pravi, da gre za prehrano, ki zagotavlja vsa hranila, ki jih potrebuje človeško telo. Pršut je med priljubljenimi mesninami, ki ga Slovenci radi postrežemo na zabavah in tradicionalnih praznikih. Odvisno od priložnosti je, ali bomo zaužili klasičen, sušen kraški pršut ali pa kuhan in pečen pršut, ki se ponašata z izredno nizko vrednostjo maščob, bogata pa sta s kakovostnimi beljakovinami ter številnimi vitamini in minerali, med katerimi še zlasti izstopata železo in magnezij.
Hranilne snovi, ki jih potrebuje telo
Hrana vsebuje hranilne snovi, ki jih potrebuje telo za rast in razvoj, oskrbujejo pa ga tudi z energijo. Beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati, vitamini in minerali so skupina osnovnih hranil, s pomočjo katerih se lahko telesu tudi poveča odpornost, da se lažje bori proti različnim boleznim. Strokovnjaki za prehrano vse bolj opozarjajo na vse odlične lastnosti in pomen kuhanega in pečenega pršuta v naši prehrani. Nič čudnega, če vemo, da imata kuhan in pečen pršut praktično enake hranilne lastnosti kot njihov “sovrstnik” kraški pršut. Imata izredno nizko vsebnost maščob in sta bogata z vitamini in minerali.
Kuhani pršuti Kras so pripravljeni iz skrbno izbranih svežih stegen, na povsem naraven način z minimalnimi dodatki, ki jim zgolj poudarijo okus. Izkoščičena cela svinjska stegna se razsolijo z mešanico soli in začimb, nato pa se celi kosi s pomočjo sodobne tehnologije termično obdelajo v modelih. Pečen pršut se potem še rahlo dimi, kar mu doda posebej prefinjeno aromo ter specifičen okus.
Kuhan in pečen pršut se uvrščata med izdelke visoke kakovosti, ki sodijo v sam kulinarični vrh. Sta lahka, nežna in mehke teksture ter ustvarjena, da si ju brez slabe vesti privoščimo ob vsaki priložnosti. Kuhan pršut extra pa je zaradi svojih hranilnih lastnosti primeren tudi za prehrano otrok.
Idealna izbira tudi med velikonočnimi prazniki
Pred vrati je velika noč, družinski tradicionalni praznik, ko na mizah ne smejo manjkati dobrote, ki se jim je težko upreti. Za praznike je značilno, da pojemo veliko hrane, ki je sicer ne bi, zato se mnogi soočijo s prebavnimi težavami, zaprtostjo ali napihnjenostjo. Da bi se temu izognili, uživajte mesnine, ki vsebujejo malo maščob, bogata pa so z vitamini in minerali. Pomembno je tudi slediti zmernosti in se tako izogibati obilnim in mastnim obrokom, ki lahko povzročijo različne prebavne težave.
Odlična izbira za pripravo velikonočnega narezka je tako navaden, pečen ali kuhan pršut, saj lahko v njegovem odličnem okusu uživajo prav vsi – tudi tisti, ki skrbijo za zdravje in vitkost ter otroci. Na praznični mizi pa po tradiciji ne smejo manjkati pirhi, hren, potica in lep kos pečenega ali kuhanega mesa, šunke. Poskrbite, da bodo letošnji prazniki ’začinjeni s pristnimi domačimi okusi’, zato izberite kakovostne izdelke Kras in v krogu svojih najdražjih uživajte v dobrotah.
Sočne rezine Kras kuhanega in pečenega pršuta so tudi odlična izbira za narezke, ki jih pripravljate bodisi za rojstnodnevne zabave ali večerna druženja z najbližjimi. Lahko jih dodate sendvičem in kanapejem, z njimi pa lahko obogatite tudi raznorazne omake za testenine.
Lahkega domačega narezka se bodo razveseli vsi bližnji, za njegovo pripravo pa tudi ne boste porabili veliko časa, saj se v Krasu zavedajo funkcionalnosti in priročnosti narezkov, zato kupcem ponujajo tudi tovrstno obliko pakiranja kuhanega in pečenega pršuta.
Sponzorirana vsebina