3 preprosti koraki za popolno razstrupljanje telesa
RAZSTRUPLJANJE

3 preprosti koraki za popolno razstrupljanje telesa

Vsi vemo, da je bilo med prazniki veliko pretiravanja s hrano in pijačo, novoletne zaobljube pa so se pri nekaterih do zdaj že izkazale kot 'nedosegljive'.

Zaobljube niso nedosegljive, če si le ne naložimo preveč na pladenj. Enako velja za razstrupljanje. Slednjega se velikokrat lotevamo na 'prvo žogo', tako rekoč na 'vse ali nič'. Zagotovo ste že vsaj enkrat prebrali kakšno fantastično dieto, ki vam je obljubljala izgubo petih ali celo 10 kilogramov na teden. Ali pa tiste prehrambene trike razstrupljanja, ki so vam obljubljali zdravje in dobro počutje zgolj v nekaj dneh. 

Pijte veliko tekočine
Pijte veliko tekočine / FOTO: Shutterstock

Resnica je, da naši organi, predvsem jetra, skrbijo za 'razstrupljanje' vsak dan. Da pa bi vsi organi, vključno z jetri, lahko pravilno delovali, včasih potrebujejo malo naše pomoči. V nadaljevanju vam predstavljamo tri preproste korake za popolno razstrupljanje, ki nikakor ni zahtevno, še manj pa nemogoče, pomaga pa vam pri čiščenju celotnega telesa.

1. Stimulirajte črevesje z rastlinskimi vlakni

Prvi korak popolnega razstrupljanja je spodbujanje normalnega delovanja črevesja! Rastlinska vlakna, kot so zmleta lanena semena, so idealna izbira. Mleta lanena semena je najbolje pustiti v vodi čez noč in jih zjutraj popiti z jogurtom, kot dodatek žitni kaši ali smutiju. Vlaknine učinkovito spodbujajo prebavo in osvobajajo črevesje nakopičenih toksinov.

Nasveti za prehrano po praznikih, brez večjih omejitev in stradanja
PREBERI ŠE
Nasveti za prehrano po praznikih, brez večjih omejitev in stradanja

2. Očistite celoten organizem

Drugi korak je čiščenje krvi, torej jeter in ledvic ter nakopičenih toksinov. Uživajte zelene kašaste in sveže stisnjene sokove, še posebej liste rdeče pese in zelene. Jejte kuhano zelenjavo in vedno izberite ekološko, da ne obremenjujete telesa s toksini. Za podporo celotnemu prebavnemu sistemu je pametno jesti in piti naravne fermentirane izdelke. 

Okusen napitek iz samo 5 sestavin
PREBERI ŠE
Okusen napitek iz samo 5 sestavin

3. Pijte veliko tekočine 

Tekočina in ustrezna hidratacija telesa sta pomembni na splošno, pri razstrupljanju pa toliko bolj. V dneh, ko se razstrupljate, poskrbite, da v telo vnesete še dodatne količine vode!

S temi koraki se boste znebili neprijetnih simptomov in dosegli pomembne cilje: dobro prebavo, zdravje želodca, jeter in ledvic ter ravnovesje črevesne flore, ki vpliva na splošno fizično in psihično zdravje.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Povzeto po miss7zdrava