Si želite raven trebuh? Potem upoštevajte naslednje nasvete!
ZDRAVJE

Si želite raven trebuh? Potem upoštevajte naslednje nasvete!

Za raven trebuh ni treba vsak dan izvajati trebušnjakov. S pomočjo pravilne prehrane in nekaj manjših sprememb v vaših vsakdanjih navadah lahko veliko storite za svoje zdravje, ravno tako tudi za videz.

Pijte probiotike

Vaše črevesje mora biti preskrbljeno s koristnimi bakterijami. Eden izmed načinov, kako poskrbeti za to, je jemanje probiotičnih dodatkov. Ne le da boste z njihovo pomočjo ohranjali svoje zdravje, na ta način boste tudi uredili svoj prebavni sistem, hkrati pa odpravili napihnjenost in pripomogli k ravnemu trebuhu.

Zmanjšajte vnos soli v telo

Sol v zmernih količinah je lahko koristna, saj gre za mineral, ki dobro vpliva na zdravje srca in možganov. Če pa v telo vnašate preveč soli, se zaradi nje začne v organizmu kopičiti voda. Zato je zmanjšanje vnosa soli v telo eden od načinov, da odpravite višek vode iz vašega telesa.

Odpovejte se žvečilkam

Žvečenje žvečilnih gumijev povzroča napihnjenost trebuha, hkrati pa določena sladila, ki jih vsebujejo, povzročajo povečanje apetita po hitri hrani, zato je to dodaten razlog, da se jim odpoveste.

Žvečenje žvečilnih gumijev povzroča napihnjenost trebuha.
Žvečenje žvečilnih gumijev povzroča napihnjenost trebuha./ FOTO: iStock

Izogibajte se pitju piva

Ste že slišali za 'pivski trebuh'? Alkohol namreč lahko povzroča prekomerno rast bakterij v vašem želodcu, kar lahko privede do razvoja plinov, ki pa potujejo naravnost v vaš trebuh. Zato je priporočljivo, da prenehate pitje alkohola oz. njegovo pitje omejite na zmerne količine.

Ne jejte z odprtimi usti

Ravno tako kot v primeru žvečilke tudi prežvekovanje hrane z odprtimi usti povzroča, da v telo spustite preveč zraka, kar povzroča napihnjenost trebuha. Naučite se pravilnih manir za kosilom, saj vam bo to koristilo tako v družabnem življenju kot tudi na poti do ravnega trebuha.

Skrbite za ravnovesje hormonov

Neravnovesje hormonov je eden izmed dejavnikov, ki lahko vplivajo na napihnjenost telesa in posledično trebuha. Zato je napihnjenost ena najpogostejših težav žensk, ki so v obdobju menopavze. Pravilna prehrana in telovadba v naravi pa sta dve dejavnosti, ki pri tej težavi lahko pomagata.

Ne pretiravajte z brokolijem

Brokoli je ena najbolj zdravih vrst zelenjave, vendar ravno tako lahko povzroči napihnjenost trebuha. Zahvaljujoč ogljikovemu hidratu, ki ga imenujemo rafinoza, se med razgrajevanjem brokolija, zelja in cvetače odvaja dodaten plin, ki lahko poveča obseg vašega trebuha. Vendar se tej zelenjavi zaradi vseh zdravilnih vsebnosti ne odpovejte v popolnosti.  

Voda pozitivno deluje na celotno telo.
Voda pozitivno deluje na celotno telo./ FOTO: iStock

Pijte veliko vode

Čeprav mnogo vrst pijač povzroča napihnjenost telesa, ena izmed njih zagotavlja raven trebuh, in to je voda. Pitje vode pozitivno deluje na organizem, saj telo hidrira in osvobaja viška vode, ki se zadržuje v telesu. Izogibajte pa se pitju večjih količin mleka in soka, saj ti dve vrsti pijač povzročata napihnjenost.

Začinite svoje obroke

S primernimi odmerki zdravih začimb lahko pripomorete k ravnejšemu trebuhu. Tako meta, komarček kot tudi ingver pomirjujoče delujejo na trebuh, saj izboljšujejo prebavne encime, zato hrana hitreje prehaja skozi prebavni sistem. Meta ravno tako zmanjšuje krče in pline, ingver pomaga zoper slabosti in  vnetja, komarček pa je odličen diuretik, ki prispeva k odvajanju odvečne vode iz telesa.

Nošenje primernega spodnjega perila

Tudi spodnje perilo lahko pripomore k preoblikovanju postave. Obstaja več vrst spodnjega perila, pri katerih so materiali čvrstejši in lahko pripomorejo k ravnejšemu trebuhu in lepši obliki postave. Ko se vam mudi na večerni zmenek ali prireditev, lahko uporabite tudi ta hiter trik.

Pomembne so vlaknine

Vnos vlaknin v telo je precej pomemben, saj te skrbijo za presnovo telesa. Dokazano je, da vrste sadja, zelenjave in žitaric, ki vsebujejo topne vlaknine, zmanjšujejo maščobne obloge okoli trebuha.

NOVICE
Prvič v zgodovini predčasno razrešili direktorja ...
ŠPORT
Sedma Balanca: Rossijeva čelada ima novega ...
POP IN
Steve Buscemi spregovoril o ženini smrti: Nikoli ...
TV ODDAJE
Darjin snubec Branko Cvek prijateljuje z ...
VIZITA.SI
Modrice lahko nakazujejo tudi nekatere resnejše ...
DOMINVRT.SI
Kako izbrati primerno klimo?
ZADOVOLJNA.SI
5 najlepših sotesk, ki jih morate obiskati
MOSKISVET.COM
Zakaj je treba ptičji iztrebek čim prej ...
BIBALEZE.SI
Razkrila, da njena 5-letna hči nosi plenice in ...
CEKIN.SI
Dela je toliko, da bi lahko delali 24 ur na dan, ...
OKUSNO.JE
Sladica, ki je osvojila svet
DOMINVRT.SI
6 najbolj tihih pasem psov