Ni presenetljivo, da lahko na vnetja v telesu močno vplivamo s tem, kakšno hrano uživamo. Določeno so znanstveniki povezali z njihovim nastankom in bi se jih bilo zato bolje izogibati.
Pri ocvrti hrani pravzaprav ni nezdravo samo to, da je obdana s preveč slabe maščobe. Še bolj nevarne so snovi, ki se proizvajajo na visoki temperaturi, ki je potrebna za cvrtje. Te v telesu spodbudijo nastanek veliko več vnetij.
2. Hrana, ki vsebuje transmaščobe
To je oblika maščob, ki je telo ne potrebuje. Če jo v zdravi in uravnoteženi prehrani uživamo v majhnih količinah, nam ne bo škodovala. Ko je uživamo preveč in še posebej, če je to v kombinaciji z drugimi nezdravimi živili, pa bo povzročila kronična vnetja.
3. Bel kruh
Ne le kruh, tudi riž ali testenine. To so preprosti ogljikovi hidrati, ki jih telo hitro spremeni v sladkor in absorbira. Študija v "The Journal of Nutrition" (Zbornik nutricistike) je ugotovila, da imamo po njihovem uživanju večjo koncentracijo vnetnih proteinov v krvi. Kriv je proces, ki jim odvzame vsa hranila, ki so za nas dobrodejna. Po drugi strani so neprocesirana žita znanstveniki povezali z nižjo koncentracijo teh proteinov. Narava nam je namenila, da uživamo živila polnozrnata.
4. Mononatrijev glutaminat ali MSG
To je snov, ki naj bi povzročala vnetja v telesu. Ne vedo pa znanstveniki še, zakaj, torej kakšen je točno proces, ki do vnetij pripelje. Očitno naše telo na to snov ni najbolje prilagojeno. Nekateri pravzaprav po hrani, ki jo vsebuje, doživljajo glavobole.
KOMENTARJI (12)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV