Jetra so organ, ki skrbi za zelo veliko procesov v telesu. Med drugim, da se naše telo razstruplja, da se sintetizirajo aminokisline, ki jih potrebujemo, s pomočjo jeter lahko naše telo sploh izkoristi hranila, ki jih s hrano vnašamo. A s slabim prehranjevanjem, ki vsebuje veliko sladkorja in slabih maščob, delovanje jeter najprej slabimo, pa tudi povečujemo svoje tveganje za pojav raka.
Na univerzi v Kaliforniji menijo, da takšna, kot jo oni imenujejo, zahodnjaška prehrana, povečuje število slabih bakterij v črevesju – to so bakterije, zaradi katerih nastanejo vnetja. Poleg tega tudi zmanjšuje število bakterij, ki se proti tem vnetjem lahko borijo. “Zdravje črevesja in jeter je zelo povezano,” pove avtorica študije dr. Yu-Jui Yvonne Wan. “Ker jetra približno 70 odstotkov krvi prejmejo iz črevesja, je pomembno razumeti, da črevesje lahko povzroči bolezen v jetrih.” Rak nastane, ker se pojavijo vnetja.
Znaki raka jeter so lahko slabost, utrujenost, slab apetit, hujšanje brez pravega vzroka, zlatenica in bolečine v zgornjem delu trebuha. |
Dejstvo je, da naše telo potrebuje zdravo hrano in da se lahko z njo zaščitimo pred rakom jeter, pa tudi pred vrsto drugih bolezni.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV