Ingver je priljubljena začimba, ki so jo uporabljali tako v starodavni kot v sodobni medicini, in sicer predvsem za želodčne težave. Poleg tega so klinične študije dokazale, da ingver pomaga proti slabosti, pospeši prebavo, varuje pred razjedami želodca in lajša bolečine (menstrualne, bolečine v mišicah, migrene). To začimbo lahko danes najdemo v različnih oblikah. Najbolj poznani so ingverjeve korenike, posušen ingver ali kandiran ingver.
Razlogi, zakaj je ingver dobro uživati pogosteje
Prvi razlog je zagotovo ta, da je ingver močan antioksidant, ki ima protivirusne učinkovine. To pomeni, da predstavlja eno od pomembnih naravnih učinkovin, ki krepijo imunski sistem. V jesensko-zimskem času je skrb za odpornost še posebej v ospredju, saj so na pohodu virusna obolenja. Težave, ki kažejo na slabše delovanje imunskega sistema, boste lahko hitro zaznali. Najpogostejše težave se kažejo s pogostimi obolenji, zmanjšano koncentracijo, mučita vas lahko nespečnost in utrujenost, lahko ste razdražljivi in brezvoljni. Dobra odpornost bo vaše telo pomagala zaščititi pred bakterijami in virusi, zato je prav, da ji namenite več pozornosti.
Ingver je zagotovo ena od naravnih učinkovin, ki vam bo pri tem priskočila na pomoč. Ima zelo močen in izrazit okus, zato ga marsikdo s težavo zaužije. Alternativo lahko poiščete v kandiranem ingverju. Kandiran ingver Seeberger je zelo okusen in sočen. Lahko ga uporabite tudi za dodatek h kosmičem z jogurtom ali pa ga zaužijete samostojno.
Koliko ga lahko zaužijemo
Pomembno je, da z ingverjem ne pretiravamo in ga zaužijemo v pravi meri. Prevelika količina lahko povzroči vetrove in zgago ali celo poslabša stanje pri žolčnih kamnih. Poleg tega lahko vpliva na delovanje nekaterih zdravil. Če ne jemljete zdravil ali nimate zgoraj omenjenih težav, potem lahko ingver uživate tudi vsak dan. Zaradi svojega močnega okusa se po navadi uporablja v majhnih količinah. Kot prigrizek ali za popestritev malice je odličen kandiran ingver Seeberger. Vzamete ga lahko s seboj na pot, na sprehod, pohod ali pa v službo.
Ingver ima veliko pozitivnih učinkov na naše telo. Če ga uživamo v jesensko-zimskem času, pomaga tudi pri krepitvi imunskega sistema, ki je naš naravni obrambni sistem telesa.
Sponzorirana vsebina