Vzroki za zastajanje vode:
Za to neljubo dogajanje so krivi različni vzroki. Najpogostejši so:
- Hormonsko neravnovesje (v določenem delu menstrualnega cikla ali menopavzi),
- neaktiven življenjski slog (veliko sedenja in stanja),
- prevelik vnos soli s prehrano (pršut, delikatesne mesnine, slani priboljški, …),
- premajhen vnos tekočine v telo (manj kot liter in pol vode ali nesladkanega čaja).
Zakaj je zastajanje tekočine lahko nevarno?
V tekočini, ki zastaja, se pogosto kopičijo odpadne snovi, ki so za telo lahko tudi strupene. Zato je pomembno, da jih čim prej izločimo. Njihovo kopičenje lahko namreč vodi do številnih zapletov, ki segajo vse od občutkov nelagodja zaradi zatekanja in povišane telesne teže pa do številnih bolezni.
Preprečevanje zastajanja vode in hujšanje
Ko bomo pospešili izločanje vode, ki se sicer zadržuje v našem telesu, bomo tudi shujšali. Takšna izguba telesne teže ne vpliva na dejansko izgubljanje maščob. Vsekakor pa gre za najhitrejšo obliko oblikovanja telesa.
Če bomo izločili odvečno vodo, bomo:
- Videti vitkejši,
- obraz ne bo več zabuhel,
- gležnji ne bodo otekli, ampak vitki,
- kolena bodo viedti lepša in noge bolj izklesane,
- mišice na rokah in trebuhu bodo prišle bolj do izraza,
- prsti bodo vitkejši in videti daljši.
Rešitev, ki je do sedaj ni bilo - WaterLost
Sensilab je končno odkril inovativno kombinacijo sestavin, ki vpliva na sproščanje zadrževane vode - WaterLost.
WaterLost vsebuje unikatno kombinacijo sestavin, ki pospešujejo izločanje tekočin iz telesa in s tem čiščenje telesa, vplivajo na zmanjšanje telesne teže ter imajo visoko vsebnost antioksidantov, ki so pri odstranjevanju strupenih snovi iz telesa ključnega pomena.
Črni bezeg in mate prispevata k uravnavanju telesne teže ter podpirata naravni mehanizem čiščenja telesa.
Rjave alge prispevajo k uravnavanju telesne teže s povečanjem občutka sitosti in pozitivnim učinkom na prebavo.
Črni bezeg, mate in javanski čaj na naraven način spodbujajo izločanje tekočine iz telesa in s tem čistijo telo odpadnih snovi.
Grozdne peške delujejo močno antioksidativno ter odplavljajo oksidativni stres ter nevtralizirajo škodljive proste radikale.