Vizita.si
Kokos uravnava holesterol in krvni sladkor. Tudi to preprečuje infarkt.

Zdravje

3 okusne sestavine, ki jih morate dodati svojemu zajtrku

L. E.
27. 12. 2016 09.17
1

Te tri sestavine najlažje dodate k svojemu zajtrku. Ta je tudi najbolj pomemben obrok dneva, saj vam po dolgem postu, ki ste ga naredili med spanjem, da energijo za nov dan. Cimet, kakav in kokos naredijo zajtrk bolj okusen ter še zaščijo vaše srce.

Cimet preprečuje strjevanje krvi.
Cimet preprečuje strjevanje krvi.FOTO: Thinkstock
Cimet

Cimet je začimba, ki lahko zajtrk hitro spremeni ne le v bolj sladek in okusen, temveč tudi v bolj zdrav. Vaš obrok bo z dodatkom cimeta vseboval več antioksidantov – snovi, ki se borijo proti prostim radikalom, ki lahko poškodujejo vaše celice ter tako sčasoma povzročijo številne bolezni. Cimet pa ima tudi sestavine, ki imajo sposobnost, da preprečujejo nevarno strjevanje krvi, ki se lahko konča z infarktom. V telesu naj bi za povrh deloval še antimikrobno, antibiotično in antiseptično.

Kakav preprečuje nastanek previsokega pritiska.
Kakav preprečuje nastanek previsokega pritiska.FOTO: Thinkstock
Kakav v prahu

Medtem ko je čokolada škodljiva, ker poleg kakava vsebuje še veliko sladkorja in nasičenih maščob, lahko čisti kakav poteši vašo željo po sladkem, vendar hkrati vašemu telesu ne škodi toliko, kot bi mu prave čokoladne dobrote. Kakav vsebuje flavonoide, ki ščitijo stene krvnih žil, zaradi česar lahko celo preprečujejo nastanek previsokega krvnega pritiska. Poleg tega je bogat s snovjo, ki izboljšuje razpoloženje, tako da je res popolno hranilo za začetek dneva.

Kokos uravnava holesterol in krvni sladkor. Tudi to preprečuje infarkt.
Kokos uravnava holesterol in krvni sladkor. Tudi to preprečuje infarkt.FOTO: Thinkstock

Kokos v prahu

Če že ne živimo v okolju, v katerem bi lahko uživali v pravih kokosih, si lahko zajtrk popestrimo vsaj s tistim v prahu. Tako bomo v svoje telo vnesli zelo veliko vlaknin, ki so neobhodne za dobro prebavo, poleg tega pa tudi znižujejo raven krvnega sladkorja, ki se nevarno poviša sploh po zaužitju zelo škodljive hrane. Zmanjšajo tudi tveganje, da v krvi postane previsoka raven slabega holesterola. Za povrh je kokosova moka prijetno sladka in spremeni vsak obrok v vsaj malo bolj eksotičen.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 662