Vizita.si
Bolj ohlajen kot je paradižnik, več naravnega okusa izgublja. Paradižnik najboljši okus ohrani, če ga hranite na sobni temperaturi.

Prehrana

9 živil, ki jih ne smemo hraniti v hladilniku

K.B.
03. 08. 2016 13.06
7

V vročih dneh nas pogosto premami, da bi kar vso hrano dali v hladilnik, da bi dlje časa ostala sveža. A ni nujno, da bomo na ta način ohranili svežino vseh živil. Določena je bolje pustiti na sobni temperaturi. Preverite, katera.

Določena živila je bolje pustiti na sobni temperaturi. Strokovnjaki so sestavili seznam živil, ki naj jih ne bi dajali v hladilnik.
Določena živila je bolje pustiti na sobni temperaturi. Strokovnjaki so sestavili seznam živil, ki naj jih ne bi dajali v hladilnik.FOTO: Thinkstock
Strokovnjaki iz britanskega inštituta Good Housekeeping so sestavili seznam živil, ki naj jih ne bi dajali v hladilnik. Predvsem zato, ker je to nesmiselno, pravijo. Na ta način jim ne podaljšamo roka trajanja, prav tako poslabšamo njihov okus. ''V poletnem času so hladilniki nabito polni s hrano in prigrizki. A obstajajo določena živila, ki tam ne bi smela biti. Nekatera živila, ki jih hranite v hladilniku, bi na sobni temperaturi svežino ohranila dlje in bi ostala veliko bolj okusna,'' so zapisali v smernicah na svoji spletni strani, ki so jih poimenovali Devet stvari, ki jih ne bi smeli hraniti v hladilniku. '

1. Kruh: Kruh se v hladilniku hitreje postara kot v košarici za kruh. Da bi kruh ostal čim dlje svež, ga raje položite v plastično vrečko in ga hranite v suhem prostoru na sobni temperaturi.

2. Čebula: Čebulo je treba hraniti v temnem zračnem prostoru, ki naj bo suh. Na ta način se boste izognili njenemu brstenju. Hkrati pa preprečili, da bi aroma čebule prevzela tudi druga živila v hladilniku.

Bolj ohlajen kot je paradižnik, več naravnega okusa izgublja. Paradižnik najboljši okus ohrani, če ga hranite na sobni temperaturi.
Bolj ohlajen kot je paradižnik, več naravnega okusa izgublja. Paradižnik najboljši okus ohrani, če ga hranite na sobni temperaturi. FOTO: Thinkstock

3. Česen: Podobno velja tudi za česen. Vse, kar potrebujete za hranjenje česna, je suh, zračen prostor. Hladilnik, kjer je zaprt nezračen prostor, ne bo pomagal ohraniti česna svežega, hkrati se njegovega vonja lahko navzamejo druga živila. 

4. Avokado: Avokado je najbolje shraniti v odprti papirnati vrečki, da ne bi dozorel prehitro. Če želite pospešiti proces zorenja, pa ga lahko položite v košarico za sadje poleg banan.

5. Paradižnik: Bolj ohlajen, kot je paradižnik, več naravnega okusa izgublja. Paradižnik najboljši okus ohrani, če ga hranite na sobni temperaturi.

6. Med: Dobesedno edino živilo, ki mu nikoli ne poteče rok trajanja. Prav zato ni nobene potrebe po tem, da ga hranite v hladilniku.

7. Torte: Za razliko od tistih tort, ki so narejene iz prave smetane, bodo vse preostale ostale v hladilniku sveže ravno toliko časa kot v nepredušni posodi.

8. Melona, lubenica: Nekatero sadje vam po nepotrebnem jemlje prostor v hladilniku. Med njimi so melone ali lubenice. Šele, ko to sadje narežete, ga v posodi, pokriti s folijo, položite v hladilnik – ne prej.

9. Kava: Čeprav nekateri proizvajalci vztrajajo, naj jo hranimo v hladem prostoru, se kava v resnici navzame vonja preostale hrane, ki je v hladilniku. Če želite užiti aromo okusne kave, jo raje hranite v neprodušni posodi na sobni temperaturi.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 662