1. Kruh: Kruh se v hladilniku hitreje postara kot v košarici za kruh. Da bi kruh ostal čim dlje svež, ga raje položite v plastično vrečko in ga hranite v suhem prostoru na sobni temperaturi.
2. Čebula: Čebulo je treba hraniti v temnem zračnem prostoru, ki naj bo suh. Na ta način se boste izognili njenemu brstenju. Hkrati pa preprečili, da bi aroma čebule prevzela tudi druga živila v hladilniku.
3. Česen: Podobno velja tudi za česen. Vse, kar potrebujete za hranjenje česna, je suh, zračen prostor. Hladilnik, kjer je zaprt nezračen prostor, ne bo pomagal ohraniti česna svežega, hkrati se njegovega vonja lahko navzamejo druga živila.
4. Avokado: Avokado je najbolje shraniti v odprti papirnati vrečki, da ne bi dozorel prehitro. Če želite pospešiti proces zorenja, pa ga lahko položite v košarico za sadje poleg banan.
5. Paradižnik: Bolj ohlajen, kot je paradižnik, več naravnega okusa izgublja. Paradižnik najboljši okus ohrani, če ga hranite na sobni temperaturi.
6. Med: Dobesedno edino živilo, ki mu nikoli ne poteče rok trajanja. Prav zato ni nobene potrebe po tem, da ga hranite v hladilniku.
7. Torte: Za razliko od tistih tort, ki so narejene iz prave smetane, bodo vse preostale ostale v hladilniku sveže ravno toliko časa kot v nepredušni posodi.
8. Melona, lubenica: Nekatero sadje vam po nepotrebnem jemlje prostor v hladilniku. Med njimi so melone ali lubenice. Šele, ko to sadje narežete, ga v posodi, pokriti s folijo, položite v hladilnik – ne prej.
9. Kava: Čeprav nekateri proizvajalci vztrajajo, naj jo hranimo v hladem prostoru, se kava v resnici navzame vonja preostale hrane, ki je v hladilniku. Če želite užiti aromo okusne kave, jo raje hranite v neprodušni posodi na sobni temperaturi.
KOMENTARJI (7)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV