Flavonoidi nase vežejo proste radikale v telesu, ki lahko povzročijo veliko škode – slabijo nam imunski sistem ter nenazadnje povečujejo tudi tveganja za nekatere nevarne bolezni, kot so rakava obolenja. Zato je redno preventivno uživanje flavonoidov še kako koristno in zdravo, pomagalo pa vam bo tudi k hitrejšemu okrevanju pri prehladu ali kakšni virozi.
Raziskave so pokazale, da so še posebej učinkoviti flavonoidi, imenovani antocianini, ki jih najdemo v pigmentih rdečega in temno modrega ter temno vijoličnega sadja. Z njimi so še posebej bogate jagode črnega bezga, za katere so raziskave pokazale, da vsebujejo kar petkrat več flavonoidov, imenovanih antocianinov, kot borovnice in osemkrat več od brusnic. Če boste torej v teh hladnih dneh, ko so na pohodu razni virusi in viroze, redno uživali jagode črnega bezga, borovnice, brusnice in drugo temno sadje ali pa prehranska dopolnila iz omenjenega sadja, boste svojemu imunskemu sistemu nudili še dodatno oporo v boju proti škodljivim vplivom in snovem iz okolja. Anja pa še pravi: ''Jesti moramo čim bolj pisano, pestro, zanimivo. Na našem krožniku naj se znajdejo vse barve, še posebej pa bodimo pozorni na to, da jemo tudi čim več temnih stvari, bogatih s flavonoidi.''
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV