V oddaji so prikazali proces masovne pridelave hrenovk, kjer v prvi fazi zberejo ostanke svinjskega, govejega in piščančjega mesa in jih zmeljejo v gladko maso. Nato dodajo jedilni škrob, sol in druge začimbe – te so odvisne od področja, kjer hrenovke prodajo, saj imajo ljudje iz različnih področij različne okuse. V mešanico dodajo vodo in zmešajo v velikih posodah, kje masa postane podobna sladoledu ali blatu. K mešanici dodajo še koruzni sladkor, ki poskrbi za sladkost. Nato mešanico potisnejo preko naprave, ki iz nje iztisne zrak. Sledi pakiranje v celulozni ovoj in nato še tako imenovana 'tekoča prha z dimom', ki hrenovkam doda okus. Hrenovke skuhajo in jih pred pakiranjem polijejo še s slano vodo.
KOMENTARJI (19)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV