Na veselje mnogih je sezona jagod na višku, zato jo le izkoristite. Ne samo da so zelo okusne, so tudi izjemno zdrave, z močnim antioksidantnim delovanjem, kar ni nič čudnega, saj so bogate z vitamini in minerali. So odličen vir magnezija, kalija, natrija, kalcija, bakra in železa. Ni zanemarljiv niti podatek, da so bogatejše z vitaminom C od marsikaterega citrusa in tudi z vitamini E, A in K, B6, folno kislino, tiaminom, riboflavinom, niacinom ter omega 3-maščobnimi kislinami.
Jagode so odlično živilo za tiste, ki želite izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, saj imajo zelo malo kalorij. Zaradi visoke vsebnosti vitamina C zmanjšajo tudi tveganje za pojav raka prebavnega traku. Flavonoidi v jagodah preprečujejo kopičenje mastnih nesnag na stenah krvnih žil, pomagajo pri zniževanju krvnega tlaka ter preprečujejo nastanek srčnih bolezni. Zanimiv pa je podatek, da naj bi jagode pomagale tudi izboljševati spomin.
Zaradi vseh pozitivnih učinkovin jagod le izkoristite sezono in zaužijte čim več teh okusnih sadežev. Jagode je najbolje uživati sveže, še toliko bolje, če so gojene doma.
Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV