Veliko bolj zdravo je kupiti solato, ki jo moramo narezati sami, poudarja, saj je že narezana solata umita tako, da tudi po osem ur leži v včasih postani vodi, ki ji dodajo veliko preveč klora, da bi uničili bakterije. Teh morda ni več, zato pa izgine tudi kar nekaj vitaminov in mineralov. Če se kljub temu odločite, da boste posegli po že narezani solati, jo morate, preden si jo postrežete, dobro umiti.
Da je to nujno oprati pred uživanjem, so leta 2007 opozorili tudi mikrobiologi, ki so zaposleni v britanski agenciji za javno zdravje. Kljub kloriranju vode, v kateri se opere takšna solata, lahko ta še vedno vsebuje salmonelo in bakterijo E.coli.
Blythmanova razkriva še, da prehrambena industrija sadje in zelenjavo veliko krat prebarva s citronsko kislino, da bi bila dlje videti čim bolj sveža. Ko sadje in zelenjavo zapakirajo, pa pri pakiranju veliko krat uporabijo poseben plin, da lahko embalaža dlje časa stoji na polici prodajalne.
KOMENTARJI (8)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV