Raziskavo so naredili raziskovalci z univerze Edinburgh. Njihov zaključek je, da je treba paziti tudi na način kuhe, in sicer je dobro paziti, da kuhamo na temperaturi pod 150 stopinj Celzija.
Pri izpostavljanju hrane višjim temperaturam naj bi nastajale strupene snovi. Zato se je priporočljivo odreči cvrtju in pečenju, kjer jih nastane največ. Škodljivo pa naj bi bilo tudi večkrat uporabiti isto olje. Najbolj zdravo je običajno kuhanje, ko temperatura ne preseže 150 stopinj, soparjenje in dušenje.
Škodljive snovi, ki se izločajo pri temperaturi nad 150 stopinj, lahko povečajo tveganje za pojav bolezni srca. Te so najpogostejši razlog za prezgodnjo smrt po celem svetu. Škoti sicer nameravajo težave, ki jih lahko povzroči določen način kuhanja, raziskovati še naprej.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV