Papaja
Papaja se tradicionalno uporablja za kronično vnetje črevesja, razdražen želodec, zgago in drisko. Vsebuje namreč papin – prebavni encim, ki pomaga pri razgradnji hrane, ki sicer draži želodec.
Ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so bogat vir topnih in netopnih vlaknin, ki so pomembne za normalno in zdravo prebavo. Izbor ovsenih kosmičev bo pripomogel tudi k zniževanju holesterola.
Jabolka
Jabolka niso samo bogata z vlakninami, ampak tudi s pektinom in drugimi encimi, ki pomagajo pri prebavi snovi, ki so težko prebavljive. Če imate občutljiv želodec, vam bodo pomaga tudi pražena jabolka.
Cimet
Cimet se tradicionalno uporablja za zdravljenje jutranje slabosti in driske, dobro pa deluje tudi v primeru težav z vetrovi. Privoščite si ga kot začimbo ob perutnini ali kot dodatek k sladici, kavi, jabolku.
Koromač (komarček, sladki janež)
Koromač je rastlina, ki je učinkovita zoper napihnjenost in vetrove. Prav zato ga nekateri uživajo tudi ob koncu obroka, tako vam ga bodo ponudili tudi v indijski kuhinji. Pol žlice semen koromača po jedi vam bo koristilo, če vas mučijo vetrovi.
Avokado
Avokado ima velike količine kalija, vlaknin in maščob, ki bodo pomagali pri prebavi. Namesto mastnega namaza tako na sendvič naložite nekaj tankih rezin avokada in prebava vam bo hvaležna.
Ingver
Ingver učinkovito pomirja želodec. Kot začimbo ga lahko dodajate jedem, lahko pa tudi po jedi spijete ingverjev čaj in stanje se bo izboljšalo.
Zelena listnata zelenjava
Ohrovt, špinača in zelena solata so bogati z vlakninami, vitamini in minerali, ki blagodejno delujejo na prebavo. Zmanjšujejo napihnjenost in pomirjajo želodec.
Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV