Nova študija univerzitetnega kliničnega centra v Chicagu je pokazala, da lahko cimet izboljša naše razumevanje. Cimet naj bi vplival na dve določeni beljakovini v naših možganih, in sicer tako, da lahko vsako informacijo, ki je zanje nova, hitreje procesirajo.
Možgani so v veliki meri za nas še vedno skrivnost. In ne razumemo še popolnoma, kako lahko izboljšamo njihovo delovanje. Zaenkrat znanstveniki mislijo, da razumemo zaradi majhnega dela v možganih, ki generira, organizira in shranjuje spomin. So pa v Chicagu ugotovili, da imajo ljudje, ki se učijo počasneje, manj beljakovine, imenovane CREB. Ta naj bi bila povezana s spominom in učenjem. Imajo pa več beljakovine GABRA5, ki je povezana s tem, da preprečuje, da bi nova informacija prišla do naših možganov. Cimet naj bi delovanje teh dveh beljakovin uravnal in tako dosegel ravni, kot so jih našli v možganih tistih, ki se z lahkoto učijo. V študiji so uporabljali mlet cimet. Ena od njegovih sestavin se sicer uporablja tudi v zdravilu za poškodbe možganov.
KOMENTARJI (5)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV