Od toasta pa do žemljice je kruh dolgo veljal za glavnega sovražnika vitke postave in zdravega načina življenja, zato smo se ga mnogi še kako močno trudili omejiti ali pa celo izločiti z dnevnega jedilnika. Prav zaradi tega so britanski znanstveniki nutricionistike s pomočjo raziskave ovrgli vsa 20-letna opozorila, ki so še kako škodovala njegovemu imenu in temu enkrat za vselej naredili konec.
Raziskovalci z inštituta “British Nutrition Foundation“ so namreč ovrgli obtožbe, da je kruh glavni krivec za nabiranje odvečnih kilogramov ter pogost povzročitelj slabosti, glavobolov in utrujenosti. Trdijo, da se zaradi uživanja katere koli vrste kruha ne bomo zredili, če bomo količino tega primerno omejili. Tudi ljudje, ki so na dieti, si lahko torej brez skrbi privoščijo od 200 do 300 gramov vseh pšeničnih izdelkov. “Ne redi kruh, temveč vsi namazi in priloge, ki si jih ob njem še kako radi privoščimo,“ opozarja vodja raziskave dr. Aine O'Connor. Obenem pa svari, da se kakovost kruha nikakor ne more meriti glede na njegovo barvo, saj so ti pogosto tudi umetno obarvani s pomočjo karamele.
Nutricionisti hkrati pojasnjujejo, da naj bi bila za vse dosedanje mite kriva predvsem komercialna podjetja, ki skrbijo za lasten dobiček in ne za splošno zdravje ljudi. Vsaka rezina kruha vsebuje zdrave beljakovine, minerale, železo, ter vitamin B9, ki našemu telesu zagotovo ne bodo škodili, zato si le privoščite odličen zajtrk in uživajte v domačih dobrotah.
Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na
KOMENTARJI (12)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV