Številni ljudje si začetka dneva ne morejo predstavljati brez jutranje kave. A strokovnjaki opozarjajo, naj si kavo privoščimo po zajtrku in ne na prazen želodec. V tem primeru lahko skodelica dišeče kave prinese kar nekaj težav, kot so zgaga, napenjanje in v nekaterih primerih celo bruhanje.
Strokovnjaki pa so odkrili tudi, da s pitjem črne kave na tešče stimuliramo izločanje solne kisline (HCL) v prebavnem sistemu, kar negativno vpliva na ljudi, nagnjene h gastritisu (vnetju želodčne sluznice), piše Healthy Food Team. Prekomerna količina solne kisline pa lahko škodi tudi ostalim, saj oteži razgradnjo beljakovin. Beljakovine, ki se v prebavnem traktu zadržujejo nerazgrajene, namreč prinašajo težave, kot sta napihnjenost in vnetje črevesja.
Strokovnjaki pravijo, da je kavo dobro spiti najmanj uro po prebujenju in nikoli na prazen želodec. Ker kava poveča občutek sitosti, nas tako lahko tudi premami, da pričnemo opuščati najpomembnejši obrok dneva – zajtrk. Zato si črno kavo raje privoščite po zajtrku.
KOMENTARJI (36)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV