Koruza se odlično poda k različnim vrstam mesa, rib, k zelenjavi ali v rižoto. Lahko jo pečete ali iz nje pripravite pokovko. Pri tem le pazite, da ne pretiravate z oljem in predvsem soljo. Izdelki iz koruze, kot je na primer polenta ali koruzni njoki, pa so lahko odlična priloga, ki jo uporabite namesto krompirja ali riža. Dodajte jo v sendvič ali na pico.
Zanimivost
Ste vedeli, da so zdravilni tudi koruzni laski, ki se kažejo iz storža? Te je treba pobrati takoj, ko se pokažejo, saj ko so oprašeni, niso več zdravilni. Treba jih je posušiti v senci, nato pa iz njih lahko pripravite čaj, ki uspešno zdravi bolezni mehurja, ledvic, topi ledvične kamne, pospešuje izločanje seča, zdravi vodenico, različne otekline, pomaga pa tudi proti rahitisu, revmi, protinu in nalezljivimi boleznimi, kot so ošpice, škrlatinka, angina in tifus.
V teh vročih dneh se tako koruzi nikar ne izogibajte. Kljub temu pa pazite, da z njo ne pretiravate, da ne bi presegli priporočljiv dnevni vnos kalorij.
Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV