Najboljši način, kako se znebiti neprijetnega zadaha po česnu, je, da pojeste jabolko, je pokazala zadnja raziskava univerze Ohio. Znanstveniki so testirali različna živila in opazovali, kako vplivajo na nivo žveplove spojine v telesu po zaužitju svežega česna. Pri tem se je za najbolj učinkovito izkazalo jabolko, ki je najbolj nevtraliziralo neželen učinek česna. Jabolko namreč vsebuje encime, ki reagirajo z žveplovo kislino in jo nevtralizirajo. Strokovnjaki menijo, da imajo takšen učinek predvsem polifenoli in antioksidanti v jabolku, ki razgradijo spojine.
Dobro so se izkazali tudi zeleni čaj, špinača, peteršilj in sveža meta, ki so prav tako bogati s polifenoli in antioksidanti. Za najboljši učinek nevtralizacije je najbolje jesti ta živila istočasno s česnom, je pojasnila profesorica Sheryl Barringer, ki je vodila študijo.
KOMENTARJI (5)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV