Kombinacija granatnega jabolka in datljev naj bi vsebovala ravno prave antioksidante, ki zelo učinkovito pomagajo preprečiti aterosklerozo, bolezensko stanje, ko se zaradi kopičenja lipidov v žilah te nevarno zožijo, kar lahko povzroči srčno ali možgansko kap. Do tega lahko pride, če se delček teh lipidov odtrga od stene in zaokroži naprej po krvi. Izraelska raziskava je pokazala, da se z vsakodnevnim uživanjem granatnega jabolka in datljev kar za 28 odstotkov zmanjša nalaganje maščob v žilah. Tako se zmanjša tudi tveganje za pojav vseh drugih težav s srcem in ožiljem.
Profesor Michael Aviram z izraelskega Tehnološkega inštituta priporoča uživanje 125 mililitrov soka na dan, pri datljih pa svetuje tudi uživanje njihovih pečk, tako da jih zmeljemo in vmešamo v sok. Njegova ekipa je že prej raziskovala pozitivne učinke granatnega jabolka in datljev; ko so odkrili, da granatno jabolko izredno blagodejno vpliva na ožilje, datlji pa na holesterol, so se odločili, da poskusijo, kakšen vpliv imata ti dve živili, če jih uživamo skupaj. Granatno jabolko je zdravo tudi, ker vsebuje veliko vitaminov C, B in K.
KOMENTARJI (8)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV