Stojnice na tržnicah že dobesedno zelenijo in na voljo je veliko zelenjave, s katero lahko svoje telo po dolgi zimi znova napolnimo z vitamini in minerali. Pomlad je tudi čas razstrupljanja, pri tem pa si lahko pomagate s številno zelenjavo. ''Vse, kar je zelenega. Zelena listnata zelenjava, kot so različne vrste solat, špinača, bitva in seveda šparglji, ki so eden izmed zelo pomembnih razstrupljevalcev telesa,'' je povedala poznavalka bioveganske in presne prehrane Maša Bilobrk. Šparglji so namreč bogati z vitamini C, E, B-kompleks in K vitaminom. Vsebujejo pa tudi številne minerale, ki spodbujajo razstrupljanje telesa. Povsem brez slabe vesti jih lahko tudi kuhamo. ''Šparglji so živilo, ki s toplotno obdelavo pridobiva na vrednosti. Določene učinkovine s kuhanjem v našem telesu postanejo bolj dostopne,'' je povedala Maša Bilobrk, ki nam je predstavila preprost recept za pripravo presnih špargljev s pinjolino omako.
Priprava presnih špargljev s pinjolino omako
Pri pripravi jedi potrebujete sveže šparglje, ki jih natrete z olivnim oljem, posolite in popoprate, nato pa vložite v pečico. Date jih v pečico z ventilacijo na 50 stopinj za približno 45 minut. V tem času pripravite pinjolino omako, kjer v mešalnik vlijete vodo, dodate pinjole, kvasne kosmiče, nekaj limoninega soka, dva stroka česna in malo medu. Ko so šparglji pečeni, jih le še prelijeto z omako in poskusito, kako so uspeli.
Pa dober tek!
KOMENTARJI (9)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV