MUFFINI Z BOROVNICAMI / BRUSNICAMI
• 1 skodelica riževe moke
• ½ skodelice mandljeve moke
• ½ skodelice moke ajdovih zrn
• ½ skodelice tapiokine moke
• ½ skodelice kokosovega sladkorja
• 2 čajni žlički pecilnega praška
• 1 čajna žlička sode bikarbone
• ščep soli
• 1,5 skodelice mandljevega mleka
• 1 čajna žlička jabolčnega kisa
• 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
• ½ skodelice topljenega kokosovega olja
• sveže/ zamrznjene borovnice ali brusnice
V srednje veliki skledi zmešamo vse suhe sestavine. V posebni skledici pa zmešamo vse mokre sestavine, katere vlijemo v suhe in vse skupaj dobro premešamo.
Z maso nadevamo modelčke za muffine, vmes pa potresemo nekaj borovnic ali brusnic.
Pečemo jih v ogreti pečici na 180 stopinj, nekje 20 minut.
Muffine ohladimo in po želji okrasimo s stepeno kokosovo, sojino ali katerokoli drugo smetano.
PRESNI PIŠKOTKI S KANDIRANIMI PEKANI
• 1 skodelica moke indijskih oreščkov
• 1 skodelica ovsene moke
• ½ jušne žlice kokosovega sladkorja
• ½ čajne žličke cimeta
• ščep soli
• ¼ skodelice javorjevega sirupa
• 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
• 1 jušna žlica topljenega kakavovega masla
• 1 jušna žlica topljenega kokosovega olja
V srednje veliki skledi zmešamo vse suhe sestavine. V posebni skledici pa zmešamo vse mokre sestavine, katere vlijemo v suhe in vse skupaj dobro premešamo najprej s kuhalnico, nato pa z roko, da dobimo mehko teso. Nato vmešamo še pekan orehe.
S pomočjo žlice oblikujemo piškotke. Polagamo jih na podlogo dehidratorja in sušimo na 46 stopinj nekje od 8-12 ur, vmes jih po potrebi obrnemo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV