Za The Huffington Post je v videoprispevku pokazal, da se kocka ledu veliko hitreje stopi v mrzli vodi kot na sobni temperaturi. Podobno je, kot pravi, je tudi pri odmrzovanju mesa. Prav zato priporoča, da meso potopite v skledo z mrzlo vodo, jo položite v umivalnik in pustite, da vanjo teče hladna voda, ki bo pomagala vzdrževati nizko temperaturo vode, v kateri je meso. ''Mesa ni priporočljivo potopiti v toplo ali vročo vodo, saj se pri tem poveča možnost okužbe mesa,'' je povedal za The Huffington Post.
Pravilno rokovanje z mesom je namreč še posebej pomembno zaradi škodljivih bakterij, ki lahko povzročijo zastrupitev s hrano. Prav zato strokovnjaki priporočajo, da meso zamrznete, če ga nimate namena pripraviti isti dan, ko ga kupite. Hkrati pa pazite tudi na pravilno odmrzovanje mesa in čistočo površin ter gospodinjskih pripomočkov, s katerimi ga pripravljate.
Najpogostejši povzročitelj zastrupitev s hrano je nevarna skupina bakterij, imenovana kamiplobakter. Poleg tega lahko prihaja tudi do zastrupitve zaradi okužbe z bakterijama Escherichije coli in salmonela, do katere pogosteje pride ob nepravilnem čiščenju desk za rezanje mesa in ostalih delovnih površin v kuhinji. Ker se nevarne bakterije hitro prenesejo tudi na kuhinjske krpe, spužve in druge pripomočke v kuhinji, je ključnega pomena pravilno in redno čiščenje kuhinjskih površin.
KOMENTARJI (5)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV