1. Piščančja jetra
Ne le, da so bogata z železom. Vsebujejo tudi beljakovine in folate ter so prava zakladnica vitaminov B. Še posebej pomembno je, da vsebujejo redek vitamin B12. Vrh vsega vsebujejo še vitamin A.
2. Školjke
Tudi školjke vsebujejo vitamin B12 pa tudi druge vitamine B. Poleg železa pa še vrsto drugih mineralov – največ selena in cinka.
3. Govedina
Poleg školjk in piščančjih jeter je govedina eden najboljših virov železa.
4. Špinača in ostala zelena listnata zelenjava
Morda pa je razlog, da se je avtor Popaja spomnil, da bo ta za moč jedel špinačo, to, da je vedel, da zaradi tega, ker vsebuje res ogromno železa, vliva veliko energije.
5. Stročnice
Poleg tega, da vsebujejo železo, so bogate z vlakninami. Te poskrbijo za dobro delujočo prebavo, s čimer se krepi imunski sistem. Slednji se namreč nahaja v črevesju.
6. Tofu
Ne le tofu, tudi sojina zrna so bogata z železom.Vsebuje pa tofu tudi vlaknine ter beljakovine. Slednje je pomembno, ker vsebuje vseh osem esencialnih aminokislin, ki jih naše telo potrebuje. Ima pa tudi minerala cink ter kalcij.
Če želite, da vaše telo absorbira več železa, hkrati posezite še po živilih, ki so bogata z vitaminom C: to so pomaranče, grenivke, limone, brokoli, ohrovt. |
KOMENTARJI (2)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV